• Διεθνής πολιτική

    Ο Τσαβούσογλου καλεί τώρα τον Λαβρόφ να πιέσει την Αρμενία για να τηρήσει την κατάπαυση πυρός

    • NewsRoom
    Εμπρηστικός Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες είναι κομπλεξικοί

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας


    Να ασκήσει πίεση προς την Αρμενία προκειμένου «να τηρήσεις τους όρους κατάπαυσης του πυρός στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), κάλεσε τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο Τούρκος Ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ.

    Η κατάπαυση του πυρός η οποία θεωρητικά ισχύει από το πρωί καταστρατηγήθηκε από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου, όταν βομβάρδισε περιοχές της πρωτεύουσας του Αρτσάχ, Στεπάνακερτ. Το πρωί της Κυριακής η πλευρά της Αρμενίας προχώρησε σε βομβάρδισμό της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Αζερμπαϊτζάν, Γκάντζα, προκαλώντας, σύμφωνα με της Αζέρους, τον θάνατο 7 ατόμων

    Η εκεχειρία αυτή, που επιτεύχθηκε την Παρασκευή μετά από μαραθώνιες συνομιλίες στη Μόσχα, υπό την αιγίδα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει ως στόχο να σταματήσουν οι συγκρούσεις ώστε οι αρμενικές αυτονομιστικές δυνάμεις του Αρτσάχ και οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν να ανταλλάξουν αιχμαλώτους πολέμου και νεκρούς.

    Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδικάζει την πυραυλική επίθεση που, όπως αναφέρει, «εξαπέλυσε η Αρμενία» εναντίον της πόλης Γκάντζα του Αζερμπαϊτζάν σήμερα το πρωί.

    Η Τουρκία είναι στενός σύμμαχος του Αζερμπαϊτζάν.



    ΣΧΟΛΙΑ