• Διεθνής πολιτική

    Ο Donald Trump ζητά από τον Bill Gates να… κλείσει το Internet!

    Donald Trump

    Ντόναλντ Τραμπ


    Η αμφιλεγόμενη πρόταση του Donald Trump για απαγόρευση εισόδου σε όλους τους μουσουλμάνους στις Ηνωμένες Πολιτείες έκλεψε την παράσταση κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Νότια Καρολίνα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, μία άλλη αναφορά του, που μάλλον είναι ακόμα πιο εξωφρενική, πέρασε στα ψιλά.

    Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές, ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλει να… κατεβάσει τους διακόπτες του Internet, γιατί όπως υποστηρίζει χρησιμοποιείται για να ριζοσπαστικοποιούνται άνθρωποι. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως θα μιλήσει με τον ιδρυτή της Microsoft Bill Gates σχετικά με αυτό το θέμα!

    Σύμφωνα με τον Trump, τα παιδιά στις ΗΠΑ επηρεάζονται πολύ από αυτά που βλέπουν στο Διαδίκτυο και κινδυνεύουν να πέσουν στα δίχτυα ακραίων οργανώσεων. «Χάνουμε πολλούς ανθρώπους εξαιτίας του Internet», υποστήριξε. «Πρέπει να δούμε τον Bill Gates και πολλούς άλλους ανθρώπους που πραγματικά καταλαβαίνουν τι συμβαίνει», πρόσθεσε και συνέχισε: «Πρέπει να τους μιλήσουμε για να κλείσουμε το Internet με κάποιους τρόπους, ίσως σε συγκεκριμένους τομείς. Κάποιοι θα πουν ‘μα η ελευθερία του λόγου’. Αυτοί είναι ανόητοι άνθρωποι».

    Εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς θα αντιδρούσε ο Bill Gates και «πολλοί άλλοι άνθρωποι που πραγματικά καταλαβαίνουν τι συμβαίνει» αν πράγματι ο Trump τους προσέγγιζε και τους ρωτούσε πώς μπορούν να «κλείσουν» το Internet…



    ΣΧΟΛΙΑ