ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Ιταλός αντιπλοίαρχος που συνελήφθη χθες βράδυ στην Ρώμη για κατασκοπεία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ονομάζεται Βάλτερ Μποτ και εργάζεται στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της χώρας.
Ο Μποτ, όπως διέρρευσε, φωτογράφιζε από ηλεκτρονικούς υπολογιστές απόρρητο υλικό, το οποίο μετέφερε σε “στικάκι” και στην συνέχεια παρέδιδε στον ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας στην Ιταλία.
Ο κύριος όγκος των πληροφοριών που παρέδωσε φέρεται ότι αφορά στρατιωτικά συστήματα τηλεπικοινωνιών και, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο Μποτ έλαβε από τον Ρώσο στρατιωτικό πέντε χιλιάδες ευρώ που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε μικρά χάρτινα κουτιά.
“Η παράδοση απόρρητων εγγράφων από μέρους Ιταλού αξιωματικού σε αξιωματικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι μια εχθρική πράξη ιδιαίτερα σοβαρή, σε σχέση με την οποία λάβαμε αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα” δήλωσε, κατά την διάρκεια παρέμβασής του στην γερουσία της Ρώμης, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρύθμιση δανείου και ευθύνη του εγγυητή: Πότε η τράπεζα μπορεί να στραφεί εναντίον του για ολόκληρο το χρέος
- Forbes 2025: Οι σταρ που συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια μετά θάνατον
- Nobu Matsuhisa-Ρόμπερτ ντε Νίρο: Από ένα πιάτο μπακαλιάρου στην αυτοκρατορία των 900 εκατ. δολαρίων
- Χρίστος Δήμας στο mononews: Αυτά τα έργα θα αποσυμφορήσουν την Αττική – Τι θα γίνει με τον ΒΟΑΚ