ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο επιβάλλει πρόσθετους δασμούς 25% στην Ινδία για την αγορά ρωσικής ενέργειας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, λίγες ώρες αφότου οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν οδήγησαν σε κάποιο ορατό αποτέλεσμα.
Οι επιταχυνόμενοι δασμοί — οι οποίοι θα προστεθούν σε δασμούς 25% ανά χώρα που πρόκειται να εφαρμοστούν σήμερα— θα τεθούν σε ισχύ εντός 21 ημερών, σύμφωνα με το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ.
«Τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή. Και αν το κάνουν αυτό, τότε δεν θα είμαι χαρούμενος», δήλωσε ο Τραμπ την Τρίτη σε συνέντευξή του στο CNBC.
Ο Τραμπ έχει κλιμακώσει την αντιπαράθεσή του με την Ινδία για το εμπόριο, επιβάλλοντας μονομερώς δασμούς μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που απέτυχαν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία.
Κατηγόρησε το Νέο Δελχί ότι αρνείται να διευκολύνει την πρόσβαση για αμερικανικά προϊόντα και επικρίνει την ένταξή του στην ομάδα BRICS των αναπτυσσόμενων οικονομιών.
Διαβάστε επίσης:
Συρία: Επενδυτικές συμφωνίες ύψους 14 δισεκ. δολαρίων με Κατάρ και ΗΑΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρυσός: Νέο ρεκόρ – Έφτασε τα 4.383,76 δολάρια ανά ουγγιά
- «Έπιασαν δουλειά» οι 8 κάμερες που λειτουργούν πιλοτικά – Περισσότερες από 1.000 παραβάσεις σε 4 ημέρες
- Σαράντης: Ανοδικό περιθώριο για τον τίτλο και αυξανόμενο μέρισμα για τους μετόχους, με τιμή στόχο τα €15,22 ανά μετοχή
- Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Όλα τα σημεία αποκλεισμού