ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε πως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα μεταβεί την ερχόμενη Παρασκευή στην Ουάσινγκτον για την υπογραφή της συμφωνίας για τις σπάνιες γαίες.
Ο Τραμπ μιλώντας κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του ανακοίνωσε πως οι δύο ηγέτες πρόκειται να υπογράψουν μια συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε ως «πολύ μεγάλη συμφωνία». Ωστόσο, δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο ή τις δεσμεύσεις που αυτή περιλαμβάνει.
Παράλληλα, ο Τραμπ αναφέρθηκε και στη σχέση των ΗΠΑ με τη Ρωσία, δηλώνοντας πως «τα πάμε πολύ καλά με τη Ρωσία» και επαίνεσε την ομάδα του για την «εκπληκτική δουλειά» που, όπως είπε, έχει επιτελέσει στον συγκεκριμένο τομέα.
Η επικείμενη συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Ζελένσκι αποτελεί εξέλιξη μεγάλης σημασίας για το γεωπολιτικό σκηνικό, καθώς οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον, Κιέβου και Μόσχας παραμένουν στο επίκεντρο της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
Διαβάστε επίσης:
Politico: Γιατί η Ρωσία κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ; – Ο κίνδυνος χρεοκοπίας
Χαμάς: Θα παραδώσει αργά την Τετάρτη στο Ισραήλ τέσσερις σορούς
Ζελένσκι: Χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας η αρχική συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Πολύ κοντά να πετύχουμε τους στόχους, εξετάζουμε να αποκλιμακώσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις
- Scope Ratings: Διατήρησε το BBB της Ελλάδας με θετικές προοπτικές
- Τραμπ: Καμία εκεχειρία όταν κυριολεκτικά ισοπεδώνεις την άλλη πλευρά – Θα επανεξετάσουμε την παρουσία μας στην Ισπανία
- Αμπάς Αραγτσί (ΥΠΕΞ Ιράν): Ο Στάρμερ θέτει σε κίνδυνο βρετανικές ζωές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.