• Διεθνής πολιτική

    Ντε Κρου: Οι βελγικές αρχές κάνουν ό,τι δεν κάνει το Ευρωκοινοβούλιο

    • NewsRoom
    Αλεξάντερ ντε Κρο, πρωθυπουργός Βελγίου

    Αλεξάντερ ντε Κρου, πρωθυπουργός Βελγίου


    Στις πρώτες του δημόσιες παρατηρήσεις σχετικά με το σκάνδαλο, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου είπε: “Η βελγική δικαιοσύνη κάνει αυτό που, εκ πρώτης όψεως, δεν έχει κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”, αναφερόμενος στο Qatargate.

    Χαιρέτισε το έργο των βελγικών αρχών επιβολής του νόμου, αλλά είπε ότι “το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πολλά μέσα για να αυτορυθμιστεί. Αποδεικνύεται ότι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ένα σύστημα αυτόματου ελέγχου που βασίζεται σε εθελοντικές προσπάθειες, το οποίο σαφώς δεν ήταν αρκετό”.

    Ο Ντε Κρου πρόσθεσε ότι η επιχείρηση δεν έγινε εν μία νυκτί, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας “μακράς και ενδελεχούς προσπάθειας” για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολλούς πόρους. Ερωτηθείς από το Politico εάν θα γίνουν περισσότερες επιδρομές ή συλλήψεις, ο Ντε Κρου είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ότι “πρέπει να πάμε μέχρι το τέλος, θα πάμε μέχρι το τέλος”.

    “Αν αποδειχθεί ότι είναι το Κατάρ, νομίζω ότι επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ολόκληρη η ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε πολλά, πραγματικά πολλά, προβλήματα που συνδέονται με αυτήν”.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Qatargate: Παρέμβαση Ν. Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινόβουλιο – Δέσμη προτάσεων για τη θωράκιση του θεσμού

    Qatargate: Νέα έφοδος στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου – Σφραγίστηκαν 10 γραφεία



    ΣΧΟΛΙΑ