• Πολιτική

    Qatargate: Παρέμβαση Ν. Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινόβουλιο – Δέσμη προτάσεων για τη θωράκιση του θεσμού

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προβαίνει σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ


    Προσπάθεια να περάσει στην επόμενη μέρα και διώξει τα φώτα της δυσμενούς δημοσιότητας από το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

    Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπροστά σε ένα “μουδιασμένο” ευρωκοινοβούλιο πρότεινε  “Να απαγορεύεται σε κάθε Ευρωπαίο αξιωματούχο να γίνεται λομπίστας μετά το πέρας της θητείας του” και “Όπως φτιάξαμε την ειδική υπηρεσία ελέγχου των κινητών ευρωβουλευτών και συνεργατών από κακόβουλα λογισμικά για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας,  αύριο το πρωί κιόλας να συγκροτήσουμε ένα ειδικό όργανο εξονυχιστικού ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων των ευρωβουλευτών και πως αυτά αποκτήθηκαν”.

    Ο κ. Ανδρουλάκης όπως είπε “Είναι δύο κινήσεις, που θα βοηθήσουν να έρθει το φως και να απομακρυνθεί κάθε σκιά. Το οφείλουμε στους πολίτες, που εκπροσωπούμε. Το οφείλουμε στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης” . Αφού συνεχάρη τις βέλγικες αρχές, που αποκάλυψαν αυτό το σκάνδαλο, “σε αντίθεση με άλλους που συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα” όπως είπε χαρακτηριστικά στρέφοντας το βλέμμα του στο εσωτερικό της χώρας πρόσθεσε πως “Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε καθεστώς ανυποληψίας την ευρωπαϊκή Δημοκρατία.

    Έχουμε χρέος να είμαστε οι θεματοφύλακες της διαφάνειας και της δημοκρατίας και όχι παραδείγματα προς αποφυγή”.

    Αναφερόμενος στην εμπλοκής της κ. Καιλή στο σκάνδαλο διαφθοράς υποστήριξε πως  “από την πρώτη στιγμή που έμαθα για αυτήν τη σοκαριστική υπόθεση, προχώρησα άμεσα στη διαγραφή της κυρίας Καϊλή από το κόμμα μας”και καλώντας τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές σε δράση κατά τέτοιων φαινομένων” υπογράμμισε με νόημα ότι “δεν φτάνει να λέμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο αλλά οφείλουμε να το αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας.”

    Διαβάστε επίσης

    Δραματικές ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο – Στην Ολομέλεια το Qatargate



    ΣΧΟΛΙΑ