• Διεθνής πολιτική

    Νορβηγία: Επιβάλλει καραντίνα 10 ημερών στους ταξιδιώτες από Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία και Τσεχία

    • NewsRoom

    Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ


    Η Νορβηγία θα επιβάλει από το Σάββατο καραντίνα 10 ημερών για όλους τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, την Ελβετία και την Τσεχία, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων νέου κορονοϊού σε αυτές τις χώρες, έγινε γνωστό από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας.

    Θα επιβάλει, επίσης, καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το Μονακό και από κάποιες περιοχές της γειτονικής της Σουηδίας, καθώς ο επιπολασμός της Covid-19 αυξήθηκε πάνω από τα 20 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε ένα δελτίο τύπου.

    Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ δήλωσε σήμερα πως η χώρα της θα αναβάλει τη σχεδιαζόμενη χαλάρωση των υφιστάμενων περιορισμών για τον νέο κορονοϊό και θα επιβάλει εκ νέου νέα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει ένα πλήρες lockdown της κοινωνίας.

    «Πρέπει να κόψουμε ταχύτητα τώρα προκειμένου να αποφύγουμε μια πλήρη παύση», τόνισε η Σόλμπεργκ σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους.

    Η χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων βλέπει τα κρούσματα νέου κορονοϊού να καταγράφουν ανοδική πορεία με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 9.409 έως σήμερα, αυξημένα κατά 12 σε σύγκριση με μία ημέρα πριν. Το σύνολο των θανάτων παρέμεινε αμετάβλητο, στους 256.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ