• Διεθνής πολιτική

    Nord Stream 2: Εντοπίστηκε διαρροή στο τμήμα της Δανίας

    • NewsRoom
    Nord Stream 2

    Nord Stream 2


    Διαρροή φυσικού αερίου εντοπίστηκε από τμήμα του Nord Stream 2 στα χωρικά ύδατα της Δανίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές της χώρας. «Σήμερα σημειώθηκε διαρροή στον αγωγό Nord Stream 2 στην περιοχή της Δανίας», δήλωσε η Δανική Υπηρεσία Ενέργειας.

    Μια ζώνη 5 ναυτικών μιλίων γύρω από την οποία απαγορεύεται η πρόσβαση έχει δημιουργηθεί κοντά στον αγωγό νότια του νησιού Μπόρνχολμ της Δανίας με την υποθαλάσσια διαρροή να υπολογίζεται πως σε βάθος φτάνει από 60 έως 70 μέτρα στη Βαλτική.

    Επικίνδυνη η διαρροή

    «Η διαρροή είναι επικίνδυνη», αναφέρει η ειδοποίηση από ναυτιλιακή αρχή της Δανίας προς τα πλοία, προσθέτοντας πως δεν επιτρέπεται η πλοήγηση.

    «Σήμερα ενημερωθήκαμε από τον διαχειριστή δικτύου ότι υπήρξε απότομη πτώση της πίεσης στον αγωγό Nord Stream 2. Δεν έχουμε ακόμη σαφήνεια για τα αίτια και τα ακριβή γεγονότα» πρόσθεσε η αρχή θαλάσσιας κυκλοφορίας της Δανίας.

    Η Nord Stream 2 AG, ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του αγωγού, δεν σχολίασε την είδηση παρά τα αιτήματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.

    Διαβάστε επίσης

    Πρόεδρος Μολδαβίας: Ανησυχία για διακοπή της ροής αερίου από την Gazprom

    Γκουτέρες: «Η εποχή του πυρηνικού εκβιασμού πρέπει να τελειώσει»

    Ρωσία: Σε γειτονικές χώρες οι στρατιώτες μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης – Στρατό στην Γεωργία στέλνει ο Πούτιν



    ΣΧΟΛΙΑ