• Διεθνής πολιτική

    Μασσαλία: Αγαπημένες ξαδέρφες τα θύματα του Τυνήσιου τζιχαντιστή

    • NewsRoom


    Τα δύο θύματα της επίθεσης με μαχαίρι στη Μασσαλία ήταν δύο ξαδέρφες, η Λορά και η Μοράν. Τα δύο άτυχα κορίτσια που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα ήταν δεμένες μεταξύ τους και το μοιραίο εκείνο απόγευμα της Κυριακής είχαν βγει να γιορτάσουν τα γενέθλια της μικρότερης εκ των δύο,της Μοράν.

    Η 21χρονη Λορά από τη Λυών και η 20χρονη Μοράν από τη Μασσαλία,βρέθηκαν μαχαιρωμένες την Κυριακή, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Saint-Charles.

    Ο δολοφόνος των δύο κοριτσιών, Αχμέτ Χανάτσι, ο οποίος βρισκόταν παράνομα στη Γαλλία,  τραυμάτισε θανάσιμα τις δύο άτυχες γυναίκες και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Είχε ακολουθήσει πιστά τις «εντολές» του Ισλαμικού Κράτους.

    Οι δύο κοπέλες βρέθηκαν στο προαύλιο του σταθμού Saint-Charles νωρίς το απόγευμα της Κυριακής , όταν ο Τυνήσιος τις πλησίασε. Κραδαίνοντας μαχαίρι, ο ισλαμιστής τρομοκράτης τις μαχαίρωσε, τη μία στην κοιλιά και την άλλη στο στομάχι.

    Η Λορά ήταν δευτεροετής φοιτήτρια Νοσηλευτικής κι είχε επισκεφθεί την ξαδέρφη της στη Μασσαλία λίγες ημέρες νωρίτερα για να γιορτάσουν μαζί τα γενέθλια της Μοράν. Περίμενε το τρένο στο σταθμό για να επιστρέψει στη γενέτειρά της.

    Η Μοράν ήταν φοιτήτρια της Ιατρικής.Μία εξαιρετική φοιτήτρια στο τρίτο έτος της Ιατρικής, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Aix-Marseille,Ιβόν Μπερλάν, που μίλησε για εκείνη με τα καλύτερα λόγια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λας Βέγκας: 72 λεπτά χρειάστηκαν για να σκορπίσουν τον θάνατο σε 59 ανθρώπους (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται πως είναι πίσω από την πολύνεκρη επίθεση στις ΗΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γαλλία: 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία



    ΣΧΟΛΙΑ