ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τάσος Χατζηβασιλείου στο mononews: Όσοι μιλούν για «εθνική ήττα», ας αναλογιστούν ποιος ήταν ο συσχετισμός Ελλάδας-Τουρκίας το 2019 και ποιος είναι σήμερα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν διεκδικεί εδάφη ούτε αμφισβητεί την κυριαρχία οποιουδήποτε κράτους, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα προχωρά σε στρατηγικής σημασίας κινήσεις στο πλαίσιο της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας».
Ο Τούρκος πρόεδρος παρευρέθηκε σήμερα, 20 Δεκεμβρίου, στην τελετή ένταξης στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου υποβρυχίου Hizir Reis και ενός αποβατικού σκάφους, καθώς και στην επίσημη παράδοση της κορβέτας PNS Hayber στο Ναυτικό του Πακιστάν. Πρόκειται για το δεύτερο από τα τέσσερα πλοία που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του πακιστανικού προγράμματος κορβετών.
Στην ομιλία του στο Ναυπηγείου του Παντειχίου του τουρκικικού Ναυτικού στην Κωνσταντινούπολη, Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε καμία βλέψη στα εδάφη ή την κυριαρχία κανενός. Δεν θέλουμε ένταση με καμία χώρα. Δεν θέλουμε κρίσεις, διαμάχες ή συγκρούσεις. Δεν επιθυμούμε τίποτα άλλο παρά την ειρήνη και τη σταθερότητα για τους γείτονές μας». Ωστόσο, συμπλήρωσε, «είμαστε μια χώρα που δεν επιτρέπει και δεν θα επιτρέψει ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων και των δικαίων της».
«Σήμερα, κάναμε πολύ στρατηγικές κινήσεις τόσο για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας μας, όσο και για την αμυντική ικανότητα του Πακιστάν. Ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε και άλλες καλές ειδήσεις» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας: «Θα προσθέσουμε νέες επιτυχίες στις ήδη υπάρχουσες και θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα προς ένα τα έργα που θα ενισχύσουν την αποτρεπτική μας δύναμη στη στεριά, στη θάλασσα, στον αέρα και, φυσικά, στον κυβερνοχώρο».
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη: «Χωρίς να είστε ισχυροί στον αέρα, δεν μπορείτε να είστε αποτρεπτικοί στη θάλασσα, και χωρίς να είστε αποτελεσματικοί στη θάλασσα, δεν μπορείτε να είστε αποδοτικοί στη στεριά. Ευτυχώς, είμαστε πολύ ισχυροί σε όλους αυτούς τους τομείς».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Λιμενικό: Διαδοχικά χτυπήματα κατά της διακίνησης ναρκωτικών σε Αττική και Λιμάνι Πειραιά
Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 26χρονο από τη Σενεγάλη που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς
Ιταλία: Επεισόδια στο Τορίνο μεταξύ αστυνομίας και ακροαριστερών (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Πυρά» Γεωργιάδη σε Ανδρουλάκη: Θα περιμένω να μου απαντήσει το ΠΑΣΟΚ ως τις 12:00, μετά θα κάνω αποκαλύψεις
- Glencore: Άλμα 86% στα κέρδη του εξαμήνου από το ράλι σε ενέργεια, χαλκό και άνθρακα
- Ευρωαγορές: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία μετά το ιστορικό υψηλό του Stoxx 600 – Άλμα στον μεταλλευτικό κλάδο
- Ebury: Στις κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη του Bloomberg για την ακρίβεια στις προβλέψεις της για το συνάλλαγμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.