ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει σήμερα ένα ακόμη εκτελεστικό διάταγμα αυτή τη φορά για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) επειδή αυτό στρέφεται κατά των ΗΠΑ και συμμάχων τους, όπως το Ισραήλ, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Το διάταγμα προβλέπει την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και κυρώσεις στη θεώρηση διαβατηρίων για έκδοση βίζας σε άτομα και σε μέλη των οικογενειών τους που βοηθούν σε έρευνες του ΔΠΔ για Αμερικανούς πολίτες ή συμμάχους των ΗΠΑ, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, καθώς και κατά ηγετικών στελεχών της Χαμάς που έχουν σκοτωθεί. Τα εντάλματα αφορούν μεταξύ άλλων εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.
Διαβάστε επίσης:
Φινλανδία: Απαγορεύει συναλλαγές ακινήτων Ρώσων στην χώρα
Χαρίτσης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχει η Νέα Αριστερά στην τελευταία ψηφοφορία για ΠτΔ
Πλήγμα σε Calvin Klein και Tommy Hilfiger – Νέα «θύματα» του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Στο 1,8% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2026 – Κίνδυνος από την πορεία του πληθωρισμού
- Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα μέσω sms
- Απίστευτη τραγωδία στη Δράμα: Πέθανε η μητέρα τού αστυνομικού που σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε
- Άδωνις Γεωργιάδης: «Σήμερα συζητούμε μια σημαντική απλοποίηση της νομοθεσίας»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.