• Διεθνής πολιτική

    Νέες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία: Πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό – Χτυπήσαμε δυτικό οπλισμό στο Χάρκοβο λένε οι Ρώσοι

    καπνοί μετά από επίθεση στην Οδησσό


    Νέα πυραυλική επίθεση κατά περιοχών κυρίως στην νότια Ουκρανία εξαπέλυσαν το Σάββατο οι ρωσικές δυνάμεις, με έξι πυραύλους να πλήττουν την Οδησσό, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της νότιας Ουκρανίας, Νατάλια Χούμενιουκ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

    Σύμφωνα με τη Νατάλια Χούμενιουκ, έξι πύραυλοι έπληξαν ένα εργοστάσιο επίπλων σε κατοικημένη περιοχή, ενώ άλλοι δύο έπεσαν σε έναν ήδη κατεστραμμένο διάδρομο προσγείωσης αεροπλάνων. Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες για θύματα είναι στο στάδιο της επιβεβαίωσης.

    Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών της Οδησσού Σέρχι Μπράτσουκ είπε ότι έπληξαν την περιοχή τέσσερις πύραυλοι, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

    Κύριος στόχος της ρωσικής επίθεσης φέρεται να ήταν το  Odessa Aviation Factory, το οποίο ασχολείται με την επισκευή και συντήρηση των Bayraktar TB2.

    Από την πλευρά του το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε πως στόχος πυραυλικών επιθέσεων έγιναν πολλές περιοχές στην Ουκρανία. Χρησιμοποιήθηκαν «πύραυλοι υψηλής ακρίβειας» και καταστράφηκαν ουκρανικά αεροσκάφη στα αεροδρόμια των περιοχών Αρτσίζ, Οδησσού και Βοζνεσένσκ ενώ πύραυλοι Iskander έπληξαν αμερικανικό και ευρωπαϊκό οπλισμό κοντά στο Χάρκοβο.

    Πύραυλοι έπεσαν επίσης στο Μικολάγιφ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ πλήγματα αναφέρθηκαν χθες και σήμερα γύρω από το Ντονέτσκ.

    Οι Ρώσοι κατάφεραν τις τελευταίες ώρες μια περιορισμένης έκτασης επέκταση κοντά στο Σεβεροντονέτσκ, στο Ντονμπάς, ενώ από τη πλευρά τους οι Ουκρανοί κατέλαβαν θέσεις που κατείχαν οι δυνάμεις εισβολής βόρεια και ανατολικά του Χαρκόβου.  Νωρίτερα, οι Ουκρανοί παρουσίασαν βίντεο από επίθεση με UAV Bayraktar TB2, κατά ρωικού αποβατικού στο Φιδονήσι.

    Την ίδια ώρα, η Ουκρανία ανακοίνωσε πως απομακρύνθηκαν όλοι οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι άμαχοι από το εργοστάσιο του Azovstal, στη Μαριούπολη. Οι ουκρανικές αρχές φοβούνται ότι η ρωσική επίθεση θα ξαναρχίσει με σφοδρότητα καθώς πλησιάζει η 9η Μαρτίου.

    «Η εντολή του προέδρου (Βολοντίμιρ Ζελένσκι) εκτελέστηκε: όλες οι γυναίκες, όλα τα παιδιά και όλοι οι ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το Αζοφστάλ. Αυτό το μέρος της ανθρωπιστικής αποστολής στη Μαριούπολη ολοκληρώθηκε», ανέφερε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεσουκ.

    Διαβάστε επίσης:

    Gazprom: Επιστολή προς τους ευρωπαίους πελάτες – Διαβεβαιώνει πως μπορούν να πληρώνουν χωρίς να παραβιάζουν τις κυρώσεις

    Μόσχα: Ολοκληρώνονται οι πρόβες πριν τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Δευτέρας

    Βίντεο με φλεγόμενο ρωσικό αποβατικό μετά από επίθεση drone έδωσαν οι Ουκρανοί – «Θα κάνουν παρέλαση στο βυθό της θάλασσας»



    ΣΧΟΛΙΑ