• Ενέργεια

    Gazprom: Επιστολή προς τους ευρωπαίους πελάτες – Διαβεβαιώνει πως μπορούν να πληρώνουν χωρίς να παραβιάζουν τις κυρώσεις

    • NewsRoom
    Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής Gazprom

    Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής Gazprom


    Επιστολή προς τους Ευρωπαίους πελάτες της απέστειλε η Gazprom PJSC, σύμφωνα με το Bloomberg, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως απόδειξη πως η Μόσχα δεν επιθυμεί την διακοπή της ροής του φυσικού αερίου προς την ΕΕ.

    Στην επιστολή η Gazprom διαβεβαιώνει τους ευρωπαίους πελάτες της πως μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν για το ρωσικό φυσικό αέριο δίχως να συνιστά παραβίαση των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ προς τη Μόσχα.

    Η Gazprom υποστηρίζει πως στο σύστημα που πρότεινε η Μόσχα, μέσω της αρχικής πληρωμής σε ευρώ στην Gazprombank (που δεν υπόκειται σε κυρώσεις), η μετατροπή του ποσού κατάθεσης σε ρούβλια θα γίνεται μέσω λογαριασμών στο Εθνικό Αποθετήριο Διακανονισμών και όχι με ανάμιξη της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας που υπόκειται σε κυρώσεις.

    Πάντως, δεν είναι βέβαιο αν οι νέες οδηγίες πράγματι θα άρουν τις ενστάσεις της Κομισιόν αναφορικά με τη διαδικασία που ζητά η Μόσχα.

    Διαβάστε επίσης:

    Gazprom: Συνεχίζονται οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

    Φυσικό αέριο: Πώς ξεπερνιέται ο σκόπελος της πληρωμής σε ρούβλια στη Gazprom



    ΣΧΟΛΙΑ