ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γεραπετρίτης σε Βρετανία: Αυτονόητο πως τα Εurofighter δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε βάρος συμμάχων
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο 147 φορές, και πρέπει να λογοδοτήσει γι αυτό.
Τη δήλωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη, στο τέλος της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Δεν κατέστη αμέσως σαφές σε ποια χρονική περίοδο σημειώθηκαν οι εικαζόμενες παραβιάσεις, μεταδίδει το Reuters.
Δεν συζήτησα για τις αμερικανικές κυρώσεις με τον Μπάιντεν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν συζήτησε για τις αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τουρκία κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αυτή την εβδομάδα, αλλά υπήρξαν θετικές εξελίξεις στο θέμα αυτό κατά τις συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη, στο τέλος της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν είπε ότι ο Μπάιντεν του είπε στη συνάντησή τους ότι θα κάνει ό,τι μπορεί στο αμερικανικό Κογκρέσο σε σχέση με το αίτημα της Τουρκίας να αγοράσει αμερικανικά αεροσκάφη F-16.
Δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία προσφέρθηκε να λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν μαζί με το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ότι περιμένει την απάντηση των Ταλιμπάν στην πρόταση αυτή.
Διαβάστε επίσης:
Ερντογάν: Οι σκανδιναβικές υποσχέσεις πρέπει να τηρηθούν για να επικυρωθεί η συμφωνία του ΝΑΤΟ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη