• Διεθνής πολιτική

    Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ: Φόβοι για επιθέσεις σε εκκλησίες και συναγωγές στην Κωνσταντινούπολη

    • NewsRoom
    Αγία Σοφία

    Αγία Σοφία


    Για πιθανές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών, συναγωγών και διπλωματικών αποστολών στην Κωνσταντινούπολη, προειδοποίησε τους Αμερικανούς τη Δευτέρα η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία.

    Πρόκειται για τη δεύτερη ειδοποίηση μέσα σε τέσσερις ημέρες, μετά από τα περιστατικά καύσης Κορανίου στην Ευρώπη.

    Σύμφωνα με το Reuters, σε μια επικαιροποιημένη προειδοποίηση ασφαλείας, η πρεσβεία των ΗΠΑ ανέφερε ότι “πιθανές επικείμενες επιθέσεις αντιποίνων από τρομοκράτες” θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε περιοχές όπου συχνάζουν υπήκοοι της Δύσης, ειδικά στις γειτονιές Μπέιογλου, Γαλατά, Ταξίμ και στη Μεγάλη Οδό του Πέραν.

    Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές ερευνούν το θέμα.

    Υπογραμμίζεται δε, ότι την Παρασκευή, πολλές πρεσβείες στην Άγκυρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, εξέδωσαν προειδοποιήσεις ασφαλείας για πιθανές επιθέσεις αντίποινων σε χώρους λατρείας, μετά από ξεχωριστά περιστατικά στα οποία κάηκε το Κοράνι στη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Δανία.

    Επιπλέον, το Σάββατο, η Τουρκία προειδοποίησε τους πολίτες της για “πιθανές ισλαμοφοβικές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις” στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

    Διαβάστε επίσης:

    ΝΑΤΟ: Η Φινλανδία εξακολουθεί να ελπίζει πως θα ενταχθεί στη συμμαχία μαζί με τη Σουηδία



    ΣΧΟΛΙΑ