• Διεθνής πολιτική

    ΝΑΤΟ: Συγχαίρει την Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

    • NewsRoom
    Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ


    Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η κίνηση του ΝΑΤΟ, και ειδικότερα της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM) με έδρα τη Σμύρνη, να αναρτήσει στον λογαριασμό της συγχαρητήριο μήνυμα προς την Τουρκία, με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922.

    Η διοίκηση εύχεται «ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτή την πολύ ξεχωριστή ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

    Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

    Παρόμοιο μήνυμα είχε αναρτηθεί και πέρυσι την ίδια μέρα, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της Ελλάδας, που έκανε διάβημα στο ΝΑΤΟ και ζήτησε εξηγήσεις και πέτυχε τη διαγραφή της ανάρτησης.

    Σήμερα 30 Αυγούστου, η Τουρκία γιορτάζει τη λεγόμενη «Ημέρα της Νίκης», την επέτειο της νίκης του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.

    ΣΥΡΙΖΑ: Για δεύτερη χρονιά το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη κάνει το ίδιο ατόπημα

    «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Στρατηγείο χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ που εδρεύει στη Σμύρνη, επανέλαβε το ίδιο ατόπημα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του.

    «Έστειλε», αναφέρει ειδικότερα, «συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία για τη νίκη του τουρκικού στρατού, στις 30 Αυγούστου 1922, επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ στη Μικρά Ασία, εκφράζοντας ”ευγνωμοσύνη” στην Τουρκία ”για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα”».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ένα δις εξαμαρτείν που αποδεικνύει τις επιπτώσεις της λογικής του πιστού και δεδομένου συμμάχου που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στην εξωτερική πολιτική». «Όπως επίσης πολλά λέει», προσθέτει, «και η καθυστέρηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να δώσει την πρέπουσα απάντηση, ενώ πέρσι είχε προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ».

    Διαβάστε επίσης:

    Κούλογλου: Μπορεί με σύνθημα «εμπρός για τένις λαϊκά», να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ασπρόπυργο;

    Κρεμλίνο: Η συντριβή του αεροσκάφους που επέβαινε ο Πριγκόζιν μπορεί να προκλήθηκε σκόπιμα

    Ο τυφώνας Ιντάλια απειλεί τα κέρδη του Γουόρεν Μπάφετ



    ΣΧΟΛΙΑ