• Διεθνής πολιτική

    NASA: Ο πλανήτης Δίας όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί (μοναδικές φωτογραφίες)

    • NewsRoom


    Νέες, εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον πλανήτη Δία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς το διαστημόπλοιο Juno της NASA ολοκλήρωσε το δέκατο ταξίδι του γύρω από τον πλανήτη στις 16 Δκεμβρίου.

    Το ρομπότ της NASA έχει τη δυνατότητα να πλησιάζει σχετικά κοντά στον πλανήτη και να τραβά καινούργιες φωτογραφίες με την κάμερα JunoCam περίπου κάθε 53 μέρες. Οι τελευταίες φωτογραφίες που έστειλε απεικονίζουν άπειρους στροβίλους, απίστευτα νέφη και καταιγίδες.

    Οι ερευνητές της NASA ανέβασαν τις φωτογραφίες χωρίς επεξεργασία στις ιστοσελίδες τους στα τέλη του Δεκεμβρίου. Έκτοτε, δεκάδες άνθρωποι επεξεργάστηκαν τα ασπρόμαυρα αρχεία, μετατρέποντάς τα σε έγχρωμες φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα.

    O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος σε διαστάσεις και μάζα. Είναι ο πέμπτος κατά σειρά πλανήτης ξεκινώντας από τον Ήλιο. Είναι ένας γίγαντας αερίων με μάζα λίγο μικρότερη από το ένα χιλιοστό της ηλιακής, αλλά δυόμιση φορές μεγαλύτερη του αθροίσματος της μάζας των υπόλοιπων πλανητών του ηλιακού συστήματος.



    ΣΧΟΛΙΑ