ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πλήγμα drone σημειώθηκε σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών σε εύπορη περιοχή της Μόσχας, σε μια σπάνια επίθεση κοντά στο κέντρο της πόλης, λίγες ημέρες πριν από την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η αντιαεροπορική άμυνα της Μόσχας απέκρουσε επίθεση από δύο ουκρανικά drones, με το ένα ωστόσο να πλήττει κτήριο στην οδό Μοσφιλμόφσκαγια, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις έκτακτης ανάγκης, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
Να σημειωθεί ότι η περιοχή Μοσφιλμόφσκαγια βρίσκεται σε απόσταση περίπου 6 έως 8 χιλιομέτρων από το Κρεμλίνο, με τοπικά μέσα να μεταδίδουν εικόνες ζημιών στους ανώτερους ορόφους πολυτελούς κτηρίου.
❗️At night, drones attacked 🇷🇺Moscow and the Moscow region. As a result of Russian electronic warfare (EW), one of the kamikaze drones crashed into a high-rise residential building in Moscow, located just 7 kilometers from the Kremlin. pic.twitter.com/R313x1ZgXI
— 🪖MilitaryNewsUA🇺🇦 (@front_ukrainian) May 4, 2026
Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις πλήγματος εντός της πόλης, καθώς συνήθως τα drones αναχαιτίζονται εκτός της πρωτεύουσας ή στα προάστια.
Το περιστατικό σημειώνεται ενώ η Μόσχα προετοιμάζεται για την παρέλαση της 9ης Μαΐου, που σηματοδοτεί την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι, για πρώτη φορά από το 2007, η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί χωρίς βαρέα στρατιωτικά οπλικά συστήματα, με το Κρεμλίνο να επικαλείται λόγους ασφαλείας.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να απευθύνει ομιλία κατά τη διάρκεια της παρέλασης, με προσκεκλημένους, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.
❗️🇺🇦⚔️🇷🇺 – Residents of Moscow reported explosions and a drone attack overnight on Mosfilmovskaya Street in the city’s western district.
Moscow Mayor Sergey Sobyanin confirmed the strike, stating that preliminary information showed a drone hitting a residential building in the… pic.twitter.com/4pnWNh84u9
— 🔥🗞The Informant (@theinformant_x) May 4, 2026
Πανικός στην Ρωσία για πιθανό πραξικόπημα και σχέδια δολοφονίας Πούτιν
Σημειώνεται ότι σοκ και τρόμος επικρατεί στο Κρεμλίνο το τελευταίο διάστημα για την ασφάλεια του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τις δολοφονίες υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών αξιωματούχων, που κάνουν αρκετούς να πιστεύουν πως αποτελούν κινήσεις για ένα ενδεχόμενο πραξικόπημα.
Έκθεση ευρωπαϊκής υπηρεσίας που έφτασε στα χέρια του CNN και δημοσιεύει σήμερα, αναφέρεται σε δραματική αύξηση της προσωπικής ασφάλειας του Πούτιν και για μέτρα ασφαλείας, που αγγίζουν την παράνοια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο έχουν εγκατασταθεί συστήματα επιτήρησης στα σπίτια στενών συνεργατών του Ρώσου Προέδρου, ενώ «μάγειρες, σωματοφύλακες και φωτογράφοι που εργάζονται με τον Πούτιν απαγορεύεται επίσης να χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ οι επισκέπτες στο Κρεμλίνο πρέπει να ελέγχονται δύο φορές και όσοι εργάζονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τηλέφωνα χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο».
Διαβάστε επίσης:
Ιράν προς ΗΠΑ: Απειλές για πλήγματα σε πλοία μετά την «Επιχείρηση Ελευθερία» του Τραμπ
Συμμαχία Αυστραλίας – Ιαπωνίας για κρίσιμα ορυκτά – «Ασπίδα» στις αναταράξεις της Μέση Ανατολής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Maersk: Κέρδη $340 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2026 έναντι $1,25 εκ. πέρσι
- Εθνική Τράπεζα: Επιταχύνει την ανάπτυξη στην Κύπρο με νέο δανεισμό €1,3 δισ. – Υψηλή αποδοτικότητα το 2025
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Άλλη μια δικαίωση των θέσεων του προεδρείου!
- Ρεκόρ αιτήσεων συνταξιοδότησης με φόντο το νέο χάσμα στις συντάξεις
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.