• Διεθνής πολιτική

    Μόσχα: 3 στους 10 υπαλλήλους του Δήμου έφυγαν όταν σκοτώθηκε επίστρατος συνάδελφος τους

    • NewsRoom


    Ρώσοι δημόσιοι υπάλληλοι βρέθηκαν μεταξύ των προσφύγων που εγκαταλείπουν την χώρα μετά την ανακοίνωση για επιστράτευση. Περίπου το 30% των υπαλλήλων του Δήμου της Μόσχας έφυγαν στο εξωτερικό μόλις έμαθαν ότι σκοτώθηκε ένας συνάδελφος τους που είχε επιστρατευθεί. Φεύγουν επίσης στο εξωτερικό και υπάλληλοι των κυβερνητικών οργανισμών και της κυβέρνησης, γράφει ο ιστότοπος Viorstka.

    «Τρέχουν τόσο γρήγορα που οι σόλες τους βγάζουν φωτιές», λέει ένας από τους ανώνυμους συνομιλητές του ιστότοπου Viorstka – «Είναι γελοίο: αφήνουν α πράγματά τους στο χώρο εργασίας χωρίς να πλένουν την κούπα τους» λέει.

    Πρόβλημα στην λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών

    Η φυγή αυτή των υπαλλήλων έχει προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα ολόκληρες διευθύνσεις να καθυστερούν επί μέρες είτε λόγω έλλειψης ειδικών είτε επειδή δεν μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά κάποια έγγραφα επειδή οι υπάλληλοι που είχαν αυτές τις αρμοδιότητες έχουν φύγει γράφει ο εν λόγω ιστότοπος.

    Σε ένα από τα τμήματα της Διεύθυνσης Μεταφορών λόγω της έλλειψης υπαλλήλων, χάθηκαν μερικά σημαντικά δημόσια έγγραφα, τα οποία δεν έγινε δυνατόν να βρεθούν ή να αποκατασταθούν επειδή οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν φύγει στο εξωτερικό.

    Ποιοι έχουν φύγει στο εξωτερικό

    Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του ιστότοπου έχουν φύγει στο εξωτερικό και υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, του υπουργείου Ψηφιακής ανάπτυξης και της Κεντρικής Τράπεζας. Σε διάφορους οργανισμούς η φυγή υπαλλήλων έχει πάρει μαζικές διαστάσεις, ισχυρίζονται οι δημοσιογράφοι που έκαναν την έρευνα. Ένας υπάλληλος οργανισμού που ανήκει στο υπουργείο Μεταφορών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μερικά τμήματα «απλά αποδεκατίσθηκαν πλήρως και έφυγαν». Σ’ έναν οργανισμό του υπουργείου Υγείας απολύθηκαν μαζικά οι άνδρες φύλακες. Μετά τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ρωσίας στο Μπισκέκ στην πόλη παρέμειναν 10 άτομα από την αποστολή της Ρωσικής ποδοσφαιρικής ένωσης, γράφει ο ιστότοπος Viorstka, αναφέροντας ότι απλά δεν μπήκαν στην πτήση της επιστροφής προς την Μόσχα στις 24 Σεπτεμβρίου.

    Ένας από τους υπαλλήλους δήλωσε στον ιστότοπο, ότι έπαψε να πιστεύει όσα δηλώνουν οι αρχές αφότου ανακοινώθηκε η επιστράτευση. «Η κυβέρνηση μοιάζει να μην τηρεί τις υποσχέσεις της και να κοροϊδεύει ακόμη και εκείνους που, όπως έγω, είμαι έτοιμος να την ακούσω».

    Διαβάστε επίσης

    Πούτιν: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως «πολιορκητικό κριό» εναντίον της Ρωσίας

    Εισβολή στην Ουκρανία: Πάνω από 70.000 άμαχοι έφυγαν από τη Χερσώνα

    Ρίσι Σούνακ: Υπόσχεται μείωση των μεταναστευτικών ροών – Βάζει τέλος στο fracking



    ΣΧΟΛΙΑ