Διεθνής πολιτική

Μισέλ: «Να φιλοξενήσουμε όσους κινδυνεύουν στη Ρωσία λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων»

  • NewsRoom
Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος Συμβουλίου Ευρώπης

Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος Συμβουλίου Ευρώπης


Ο Σαρλ Μισέλ μίλησε σχετικά με όσους κινδυνεύουν στην Ρωσία “H EE πρέπει να δείξει ότι είναι ανοιχτή «σε όσους δεν θέλουν να εργαλειοποιηθούν από το Κρεμλίνο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μιλώντας στο Politico.

«Kατ’αρχήν πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να φιλοξενεί όσους κινδυνεύουν λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μισέλ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ευρώπη πρέπει να ανοίξει τις πύλες για τους Ρώσους «λιποτάκτες», που προσπαθούν να αποφύγουν την επιστράτευση Πούτιν.

Οι δηλώσεις του Σαρλ Μισέλ

«Εάν στη Ρωσία οι άνθρωποι κινδυνεύουν λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων, επειδή δεν ακολουθούν αυτή την τρελή απόφαση του Κρεμλίνου να ξεκινήσει αυτό τον πόλεμο στην Ουκρανία, πρέπει να το λάβουμε υπόψη», προσέθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Και δήλωσε ότι συμφωνεί με «την ιδέα ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε πολύ γρήγορα, γιατί αυτό είναι ένα νέο γεγονός – αυτή η μερική επιστράτευση». Εν τω μεταξύ, έκτακτη συνάντηση οργανώνεται τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες σε επίπεδο ΕΕ, για τον συντονισμό του χειρισμού του ζητήματος των Ρώσων στρατευσίμων, οι οποίοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους, για να μην επιστρατευτούν και σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος της τσεχικής προεδρίας

Η συνάντηση των πρεσβευτών των 27 κρατών μελών της ΕΕ συγκλήθηκε στο πλαίσιο του λεγόμενου ολοκληρωμένου μηχανισμού αντιμετώπισης πολιτικών κρίσεων, διευκρίνισε εκπρόσωπος της τσεχικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η σύγκλησή της «δείχνει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουμε τις τρέχουσες εξελίξεις στη Ρωσία και στην Ουκρανία και τη δέσμευσή μας να συντονίσουμε μια αποτελεσματική αντίδραση», έκρινε. Οι πρεσβευτές θα ενημερωθούν από ειδικούς και θα ληφθούν υπόψη «οι απόψεις και οι ανησυχίες» κάθε κράτους μέλους, συνέχισε. Προς το παρόν, οι 27 απέχουν πολύ από το να έχουν κοινή γραμμή ως προς την αντιμετώπιση των Ρώσων, οι οποίοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους διότι δεν θέλουν να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Γάλλοι βουλευτές ζητούν εξεταστική για τη χρηματοδότηση κομμάτων από τη Ρωσία

Ζελένσκι: «Η θέση της Κίνας για τη ρωσική εισβολή είναι διφορούμενη»

Πολωνία: Δεν ανοίγουν τις πύλες στους Ρώσους αντιρρησίες συνείδησηςΣΧΟΛΙΑ