• Διεθνής πολιτική

    Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ακίνητα πολλών εκατ. ευρώ σε Ελλάδα και Κύπρο στο πρώτο του «Πόθεν Έσχες»

    • NewsRoom

    Μιχάλης Χατζηγιάννης


    Την πρώτη του δήλωση «πόθεν έσχες» υπέβαλε ο ερμηνευτή Μιχάλης Χατζηγιάννης, λίγο καιρό αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ως υφυπουργός  στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου μετά από πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

    Σύμφωνα με το «Πόθεν Έσχες» που κατέθεσε στις 28 Απριλίου, ο κ. Χατζηγιάννης έχει ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ για αγορές ακινήτων σε Αθήνα, Πάρο και Κύπρο.

    Ειδικότερα, φαίνεται ως ιδιοκτήτης με πλήρη κυριότητα διαμερίσματος 117,75 τ.μ. στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής το οποίο αγόρασε το 2022 έναντι των 360 χιλ. ευρώ. Επίσης, διαθέτει μονοκατοικία στη Γλυφάδα 492,26 τ.μ. την οποία απόκτησε το 2006, η αξία της οποίας σήμερα αγγίζει τα 900.000 ευρώ.

    Εντύπωση προκαλεί και η μονοκατοικία στην Πάρο την οποία απέκτησε το 2011. Η βίλα που χτίστηκε εκ του μηδενός, είναι 775,67 τ.μ. και στοίχισε 1.150.000 ευρώ.

    Επιπλέον, το 2005 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αγόρασε στην Αγλατζία Λευκωσίας ένα σπίτι και το οικόπεδο το οποίο του στοίχισε 125 χιλ. ευρώ. Στην ίδια περιοχή διατηρεί από το 2010 ένα ακόμα διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται σε πολυκατοικία που έχει χτιστεί από την οικογένειά του.

    Οι ιδιοκτησίες του Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Κύπρο

    Επενδύσεις ωστόσο, με βάση το «πόθες έσχες» του, διατηρεί και στην Κύπρο. Στην περιοχή Παραλίμνι στην Αμμόχωστο διαθέτει από το 2011 κτήμα που στοίχισε 120 χιλ ευρώ, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα το 2010 προχώρησε στην αγορά τριών εκτάσεων που άγγιξαν συνολικά τα 284.299 ευρώ.

    Στο «Πόθεν Έσχες» του ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δήλωσε και το αυτοκίνητό του, ένα SUV 3200 κυβικών που του στοίχισε 20 χιλ. ευρώ.

    Επίσης εμφανίζεται μέτοχος και σε τουλάχιστον έξι εταιρίες διαχείρισης ακινήτων, ενοικιάσεων και καλλιτεχνικών υπηρεσιών.

    Παράλληλα, ο κ. Χατζηγιάννης διαθέτει 5 τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο με το συνολικό ποσό που δήλωσε να φτάνει τα 425 χιλ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο δημοφιλής τραγουδιστής δικαιώθηκε μετά από μεγάλο δικαστικό αγώνα, όταν το 2014 το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου τον κατηγόρησε για “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος.

    Διαβάστε επίσης:

    Κύπρος: Ανακοινώθηκε το νέο υπουργικό συμβούλιο – Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης



    ΣΧΟΛΙΑ