• Διεθνής πολιτική

  Μέτσολα: Θα επαναλάβω την αλληλεγγύη του Ευρωκοινοβουλίου προς την Ελλάδα

  • NewsRoom
  Ρομπέρτα Μέτσολα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

  Ρομπέρτα Μέτσολα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


  «Αύριο θα καλωσορίσω τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη όπου θα επαναλάβω την αλληλεγγύη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς την Ελλάδα και τον λαό της», δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά την έναρξη της Συνόδου της Ολομέλειας της ευρωβουλής στο Στρασβούργο.

  «Θα συνεχίσουμε να συζητάμε για τη βοήθεια της ΕΕ. Η καρδιά μας είναι με όλους εκείνους που καταστράφηκαν οι ζωές τους και το βιός τους αυτό το καλοκαίρι και υπογραμμίζουμε ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις χώρες που το έχουν ανάγκη» , τόνισε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

  Η ίδια τόνισε ότι «επικίνδυνες καιρικές συνθήκες έχουν επηρεάσει τεράστιες περιοχές της Ευρώπης προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, καταστροφές και θανάτους» και ότι μεγάλες πυρκαγιές και πλημμύρες έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις σε κράτη-μέλη, όπως η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Σλοβενία και η Ιταλία.

  Ειδικότερα για την Ελλάδα, η Ρ. Μέτσολα ανέφερε ότι, συνεχίζει να αντιμετωπίζει καταστροφικές πλημμύρες που έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 15 ανθρώπους, μετά από πολλές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. «Η ΕΕ έχει ήδη παράσχει ζωτική βοήθεια στις χώρες και στις περιοχές που επλήγησαν και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», πρόσθεσε.

  Διαβάστε επίσης:

  Μακελειό στην Αρτέμιδα: Έξι νεκροί σε επεισόδιο με πυροβολισμούς – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

  Νίκος Παπανδρέου σε Στόλτενμπεργκ: Η ένταξη της Σουηδίας δεν πρέπει να γίνεται όπλο για παζάρι υπέρ της Τουρκίας

  ΔΕΔΔΗΕ: Μην πλησιάζετε σπασμένες κολώνες ή καλώδια στις πληγείσες περιοχές  ΣΧΟΛΙΑ