• Διεθνής πολιτική

    Μέρκελ για Σόιμπλε: «Τον θαύμαζα, ήταν ο πολιτικός μου δάσκαλος»

    • NewsRoom
    Μέρκελ Γερμανία

    Άνγκελα Μέρκελ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Το εγκώμιο του εκλιπόντα Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπλεξε νωρίτερα την Τετάρτη, η τέως καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών.

    Μέρκελ και Σόιμπλε ήταν μέλη του υπουργικού συμβουλίου επί θητείας Κολ τη δεκαετία του 1990. «Ήταν ο πολιτικός μου δάσκαλος, η άγκυρα του υπουργικού μου συμβουλίου» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

    Εξαίροντας την προσωπικότητα του πρώην στενού της συνεργάτη, η Μέρκελ, όπως μεταδίδει το protothema.gr, έγραψε σε δήλωσή της: «Θρηνώ την απώλεια ενός πολιτικού που διαμόρφωσε τη χώρα μας με πολλούς τρόπους… Ο Σόιμπλε ήταν ένας από τους ”αρχιτέκτονες” της γερμανικής επανένωσης, ήταν πρωτοπόρος της γαλλογερμανικής φιλίας και ένας παθιασμένος Ευρωπαίος».

    Ως υπουργός Εσωτερικών και υπουργός Οικονομικών, ο Σόιμπλε ήταν ο θεμέλιος λίθος του υπουργικού της συμβουλίου. «Οι συνομιλίες που είχαμε πάντα με ενέπνεαν πνευματικά», υποστήριξε η τέως Καγκελάριος της Γερμανίας.

    Και πρόσθεσε: «Θαύμαζα την πειθαρχία του, και ως προς τον εαυτό του, την οποία έδειξε όταν καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από απόπειρα δολοφονίας… Έγινε πρότυπο για εκατομμύρια ανθρώπους».

    Διαβάστε επίσης:

    Ισπανία: Η κυβέρνηση παρατείνει ορισμένα αντιπληθωριστικά μέτρα ώστε να ισχύσουν και το 2024

    Το ΣτΕ ενέκρινε την έκδοση 30χρονου στο Μαρόκο που φέρεται μέλος του ISIS

    Τραμπ: Κανονικά η συμμετοχή του στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων στο Μίσιγκαν



    ΣΧΟΛΙΑ