ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H στήριξη προς την Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό και τη Μόρια πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας ερωτηθείσα κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Πρόεδρο της Κομισιόν μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών ΕΕ-Κίνας.
«H στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο αυτό είναι εφικτό. Η Γερμανία ωστόσο νιώθει υπεύθυνη γι’αυτό θα σκεφτούμε περισσότερο σχετικά με αυτό. Θα σκεφτούμε ειδικά ποιος έχει περισσότερη ανάγκη και ποιους από αυτούς τους ανθρώπους θα πάρουμε στη Γερμανία», υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ.
Παράλληλα, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» αναφέρει πως «η Μέρκελ είναι ανοιχτή στο να δεχτεί πολύ περισσότερους πρόσφυγες από τη Μόρια από ότι είχε ανακοινωθεί. Ο ακριβής αριθμός θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει με τους εταίρους στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Σοσιαλδημοκράτες. Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα»
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απάντηση Μπελέρη σε ΣΥΡΙΖΑ: Λυπηρό να σπεκουλάρει πάνω στην αγωνία των μελών της ελληνικής μειονότητας
- Φωτιά στην Κερατέα: Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα οι δύο υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ
- Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κομοτηνή – Στάχτη 7.950 στρέμματα στην Ηλεία
- Αίγυπτος: Στο 13,9% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο – «Ανάσα» από το πακέτο $8 δισ. του ΔΝΤ
