• Διεθνής πολιτική

    Μενέντεζ: Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για δωροδοκία ενώπιον του δικαστηρίου

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ


    Αθώος για τις κατηγορίες της δωροδοκίας από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ την Τετάρτη, κατά την ακρόασή του ενώπιον του δικαστή των ΗΠΑ Όνα Γουάνγκ στο Μανχάταν. O Μενέντεζ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων. Ο γερουσιαστής θα πρέπει να παραδώσει το προσωπικό του διαβατήριο, αλλά μπορεί να διατηρήσει το επίσημο διαβατήριό του και να ταξιδέψει στο εξωτερικό για επίσημες εργασίες.

    Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν κατηγόρησαν την περασμένη εβδομάδα τον 69χρονο Μενέντεζ και τη σύζυγό του ότι δέχθηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά με αντάλλαγμα ο γερουσιαστής να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να βοηθήσει την κυβέρνηση της Αιγύπτου και τρεις επιχειρηματίες.

    Η σύζυγός του, Nadine Menendez, 56 ετών, και οι επιχειρηματίες Jose Uribe, 56 ετών, και Fred Daibes, 66 ετών, δήλωσαν επίσης αθώοι. Ένας τρίτος επιχειρηματίας, ο Wael Hana, 40 ετών, είχε δηλώσει αθώος την Τρίτη.

    Ο Μενέντεζ, ένας από τους δύο γερουσιαστές που εκπροσωπούν το Νιου Τζέρσεϊ, παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί από το αξίωμα του γερουσιαστή.

    Περισσότεροι από τους μισούς Δημοκρατικούς γερουσιαστές των ΗΠΑ -συμπεριλαμβανομένου του Κόρι Μπούκερ, του νεότερου γερουσιαστή από το Νιου Τζέρσεϊ- κάλεσαν τον Μενέντεζ να παραιτηθεί από τότε που αποκαλύφθηκαν οι κατηγορίες την περασμένη Παρασκευή.

    Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν οριακά τη Γερουσία με 51 έδρες, συμπεριλαμβανομένων τριών ανεξάρτητων που συνήθως ψηφίζουν μαζί τους, έναντι 49 των Ρεπουμπλικάνων.

    Πρόκειται για την τρίτη φορά που ο Μενέντεζ βρίσκεται υπό έρευνα από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, χωρίς όμως να έχει καταδικαστεί ποτέ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μενέντεζ: Θα δικαιωθώ όταν βγουν στο φως όλα τα στοιχεία, δεν παραιτούμαι

    Η πρώτη αντίδραση του Ρ.Μενέντεζ μετά τις κατηγορίες για διαφθορά: «Κάποιοι προσπαθούν να σκάψουν τον πολιτικό μου τάφο»

    Θετικά σχόλια Ερντογάν για την Ελλάδα: Μας συνδέει αρχαία φιλία με την Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ