ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H συμφωνία που επιδιώκει η Τουρκία για την απόκτηση και αναβάθμιση ενός αριθμού από F-16 δεν πρέπει να εγκριθεί, επανέλαβε ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ σε ομιλία του στο ΕΚΠΑ, κατά τη διαδικασία αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα.
Όπως εξήγησε, η Άγκυρα παραβιάζει συνεχώς τον ελληνικό εναέριο χώρο, στάση η οποία δεν συνάδει με ένα μέλος του NATO και η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
Ο Αμερικανός Γερουσιαστής ανέφερε πως οι τακτικές της Τουρκίας δεν προσομοιάζουν με αυτές μιας δημοκρατικής χώρας, ενώ χαρακτήρισε την Άγκυρα ως τη μεγαλύτερη απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Μενέντεζ αναφέρθηκες επίσης σε προκλήσεις που θέτουν η Ρωσία και η Κίνα σε διεθνές επίπεδο, ενώ έκανε ξανά λόγο για άριστες σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ και για τεράστιες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά.
Διαβάστε επίσης:
Τετ α τετ Μητσοτάκη με Μενέντεζ – «Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει γεωστρατηγικό κέντρο»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Goldman Sachs: Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ απειλεί τις μετοχές – Κίνδυνος νέων αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed
- Φιντάν: Πολύ σύντομα θα βρεθεί λύση για τα F-35 – Μόνο η Άγκυρα μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των περιφερειακών συγκρούσεων
- Shein: Προς IPO στο Χονγκ Κονγκ με στόχο αποτίμηση 50 δισ. δολαρίων – Νέες πιέσεις στην Ευρώπη
- Νέα επίθεση του Ιράν: Χτύπησε με βαλλιστικούς πυραύλους αμερικανική βάση στο Κουβέιτ – Παραμένει ανοιχτό το Ορμούζ, επιμένει ο Τραμπ (upd)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.