ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε σήμερα (21/10) ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποφύγει μία κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, αλλά και να δρομολογήσει έναν οδικό χάρτη προς την κατεύθυνση της λύσης των δύο κρατών.
Η Μελόνι σχολίασε τη σημερινή κατάσταση στη διάρκεια της ομιλίας της, στη Διάσκεψη Ειρήνης του Καΐρου για τη Μέση Ανατολή.
Η διάσκεψη αυτή, πραγματοποιείται καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για μία χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ (7η Οκτωβρίου), με συνέπεια την απώλεια 1.400 ανθρώπων.
Διαβάστε επίσης
Μεσανατολικό: Στο επίκεντρο της διάσκεψης του Καΐρου η Λωρίδα της Γάζας
Ισραήλ: Άνοιξε και ξαναέκλεισε το πέρασμα στη Ράφα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Δέσμευση Ισραήλ για πόλεμο μέχρι τη νίκη, μετά την απελευθέρωση δύο ομήρων από τη Χαμάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γ. Κεφαλογιάννης: Στηρίζουμε την κατοικία, δίνουμε κίνητρα να παραμείνουν και να επιστρέψουν νέοι στα χωριά μας
- Γαλλία: Ο Μελανσόν χλευάζει τον διορισμό του Λεκορνί ως πρωθυπουργού
- Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2026 (Ευρωπαϊκή ζώνη, 6η αγωνιστική): Η Αρμενία «σόκαρε» την Ιρλανδία
- Σταύρος Παπασταύρου: «Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο
