ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ζαν Λικ Μελανσόν χαρακτήρισε ως μια «εντελώς απροσδόκητη και πρωτόγνωρη κατάσταση» τα αποτελέσματα των σημερινών βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.
Ο επικεφαλής του αριστερού συνασπισμού NUPES, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη Βουλή πίσω από το κόμμα του Μακρόν, τόνισε πως η παράταξή του πέτυχε τον στόχο της, να στερήσει από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
«Είναι πάνω απ’ όλα η εκλογική ήττα του Μακρόν», πρόσθεσε.
Η NUPES εκτιμάται ότι θα εκλέξει 150-200 βουλευτές και θα είναι η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση.
Πάντως, για την Αριστερά, που κατέβηκε ενωμένη στις εκλογές έπειτα από πολλές δεκαετίες, η επιτυχία αυτή είναι γλυκόπικρη, αφού ο κύριος στόχος του Μελανσόν να κερδίσει την πρωθυπουργία και την «συγκατοίκηση» με τον Μακρόν, δεν επιτυγχάνεται.
Διαβάστε επίσης
Γαλλικές εκλογές: Ο λαός έκανε τον Μακρόν πρόεδρο της μειοψηφίας, λέει η παράταξη της Λεπέν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τζιτζικώστας: Παρέδωσε επιταγή 277 εκατ. ευρώ για την έναρξη των σιδηροδρομικών-οδικών έργων Αλεξανδρούπολης-Πυθίου
- Μετρό και λεωφορεία σε ειδικό πρόγραμμα για τη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ
- ΑΔΜΗΕ: Ισχυρό αποτύπωμα από τη σύνοδο της ένωσης GO15 στην Αθήνα
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.