Διεθνής πολιτική

Γαλλικές εκλογές: Ο λαός έκανε τον Μακρόν πρόεδρο της μειοψηφίας, λέει η παράταξη της Λεπέν

  • NewsRoom
H Μαρίν Λεπέν μιλά μπροστά από μια γαλλική σημαία

Μαρίν Λεπέν


Ο ασκών χρέη προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών δείχνουν ότι ο γαλλικός λαός ψήφισε για να βάλει τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στη μειοψηφία.

«Έχουμε ένα γαλάζιο κύμα σε όλη τη χώρα, το αποψινό μάθημα είναι ότι ο λαός έκανε τον Μακρόν πρόεδρο της μειοψηφίας», είπε ο Ζορντάν Μπαρντελά στο τηλεοπτικό κανάλι TF1.

«Η αλαζονεία του ίδιου του Εμανουέλ Μακρόν, η περιφρόνηση του για τον γαλλικό λαό και η δική του ανικανότητα για την ασφάλεια και την αγοραστική δύναμη τον έκαναν πρόεδρο μειοψηφίας», είπε ο Μπαρντελά, χαιρετίζοντας την αύξηση της δύναμης του κόμματός του στην Εθνοσυνέλευση.

Η ίδια η ηγέτιδα του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Rassemblement National, Μαρίν Λεπέν, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να ενώσει όλους τους “πατριώτες τόσο της δεξιάς όσο και της αριστερής πτέρυγας, αφού το κόμμα της σημείωσε μεγαλύτερη από το αναμενόμενο επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

“Θα δημιουργήσουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση”, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικές εκλογές: Πρώτος ο Μακρόν, αλλά μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία – Με ισχυρή δύναμη στη Βουλή η Λεπέν, ρυθμιστής οι Ρεπουμπλικάνοι

Γαλλικές εκλογές: Δεν φαίνεται να εκλέγεται η Υπουργός Υγείας – Καλείται να παραιτηθεί από την κυβέρνηση

Γαλλικές εκλογές: Υφυπουργός απέτυχε να εκλεγεί σε έδρα της Γουαδελούπης – Πρέπει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση ΜακρόνΣΧΟΛΙΑ