• Διεθνής πολιτική

    Μακρόν: Οι δύο επιλογές της Τουρκίας, διάλογος ή μέτρα εναντίον της

    Μακρόν

    Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος Γαλλικής Δημοκρατίας


    Μεταξύ του διαλόγου και των μέτρων εναντίον της έχει να επιλέξει η Τουρκία σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανέφερε στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

    «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επί της ουσίας προτείνει στην Τουρκία να επιλέξει ανάμεσα σε δυο πράγματα. Είτε να επιβεβαιώσει τα πρώτα σημάδια των προηγούμενων ημερών και να ακολουθήσει την πορεία του διαλόγου με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αναμένονται έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Κι αναφερόμαστε στη διακοπή των μονομερών και παράνομων ενεργειών, αλλά και την εκ νέου συμμετοχή της στην πορεία του διαλόγου για την Ανατολική Μεσόγειο και τις περιφερειακές συγκρούσεις», ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν.

    «Ή η Τουρκία θα αποφασίσει να μην εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία και τότε θα είμαστε σταθεροί και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον της», εξήγησε ο Γάλλος Πρόεδρος.

    Ο Μακρόν ήταν από τους ηγέτες οι οποίοι πίεσαν προκειμένου να υπάρξει μια πιο αυστηρή γραμμή κατά της Άγκυρας στο τελικό κείμενο των συμπερασμάτων, το οποίο πλέον προβλέπει γραπτώς και την πιθανή ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών άρθρων που μιλούν για κυρώσεις σε περίπτωση που η Τουρκία μέχρι τον Δεκέμβριο επαναλάβει τις προκλητικές της ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ