ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Χάουαρντ Λούτνικ δήλωσε την Τετάρτη πως οι δασμοί 55% που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Κίνα δεν θα αλλάξουν, μετά τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
Το deal ΗΠΑ-Κίνας είναι «έτοιμο», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες αφότου οι διαπραγματευτές της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο για να διατηρηθεί η εύθραυστη εμπορική εκεχειρία μεταξύ των δυο χωρών.
«Μπορείτε σίγουρα να το πείτε αυτό», δήλωσε ο Λούτνικ σε συνέντευξή του στο CNBC, ερωτηθείς αν τα επίπεδα των δασμών στην Κίνα δεν θα αλλάξουν.
Η εμπορική συμφωνία, η οποία πρέπει να υπογραφεί τόσο από τον Τραμπ όσο και από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, θα καταργήσει τους κινεζικούς εξαγωγικούς περιορισμούς σε σπάνιες γαίες και άλλα κρίσιμα βιομηχανικά εξαρτήματα.
Ο Λούτνικ δήλωσε επίσης ότι η Κίνα συμφώνησε να εξετάσει πώς μπορεί να αυξήσει τις εταιρικές-εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Σημείωσε μάλιστα ότι κι άλλες εμπορικές συμφωνίες αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα με άλλες χώρες.
Διαβάστε επίσης:
Συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας για το καθεστώς του Γιβραλτάρ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε Μολδαβία και Σουηδία την Πέμπτη
Πολωνία: Εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Τουσκ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Και επίσημα στην Μπράιτον ο Μπάμπης Κωστούλας – Η ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή
- Rene Haas (CEO Arm): Στο πλευρό της Nvidia ενάντια στους περιορισμούς εξαγωγών των ΗΠΑ προς την Κίνα
- Η Ιταλία ζητά περισσότερο χρόνο για να πετύχει τον νέο στόχο του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες
- Κάρνεϊ για συνομιλίες με ΗΠΑ: Έχουμε εντατικές συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο
