ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή να αποσυρθούν οι 700 πεζοναύτες που είχαν αναπτυχθεί στο Λος Άντζελες τον προηγούμενο μήνα, μετά τις ταραχές που πυροδότησαν οι μαζικές συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στο πλαίσιο επιχειρήσεων που διέταξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Η απόφαση ελήφθη μία εβδομάδα μετά την απόσυρση περίπου των μισών από τα 4.000 μέλη της Εθνοφρουράς που είχαν αναπτυχθεί στο Λος Άντζελες.
«Με την αποκατάσταση της σταθερότητας στο Λος Άντζελες, ο υπουργός έδωσε εντολή για την απόσυρση των 700 πεζοναυτών, η παρουσία των οποίων έστειλε ένα σαφές μήνυμα: η ανομία δεν θα γίνει ανεκτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σον Παρνέλ.
Ο Τραμπ διέταξε τον Ιούνιο την ανάπτυξη Εθνοφρουράς και πεζοναυτών στο Λος Άντζελες, παρά την εναντίωση του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, με στόχο να καταστείλει τις επεισοδιακές διαδηλώσεις που ακολούθησαν τις ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις πρακτόρων της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE).
Ήταν μια απόφαση που πυροδότησε πολιτική ένταση στις ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο υπεραμύνθηκε του μέτρου, επαινώντας τους πεζοναύτες. «Η ταχεία αντίδρασή τους, η ακλόνητη πειθαρχία και η αλάνθαστη παρουσία τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση της τάξης και στην υπεράσπιση του κράτους δικαίου», είπε ο Σον Παρνέλ.
Ο πρόεδρος Τραμπ στρέφεται όλο και περισσότερο στις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να ενισχύσει τις επιχειρήσεις καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τον Απρίλιο την παραχώρηση στον αμερικανικό στρατό έκτασης περίπου 440 τετραγωνικών χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, με στόχο να αποτρέψει την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Meteo: Μέχρι τους 41,8 βαθμούς κελσίου έφτασε η θερμοκρασία τη Δευτέρα
Δολοφονία Πολωνού καθηγητή: Στη φυλακή και η πρώην σύζυγος του θύματος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Joshua Volz: Στην Ελλάδα ο άνθρωπος της κυβέρνησης Τραμπ που καθοδηγεί τη προσπάθεια για τον Κάθετο Διάδρομο
- Motor Oil – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Όλα τα σενάρια για την ένταξη τον MSCI
- Οι SEXY μετοχές, τα μυστικά των ΓΕΚ και ΜΟΗ, ποια ειναι τα σημεία και τέρατα που ψάχνει η ΕΚ στην Metlen, τα Μάρμαρα Παυλίδη και η εξαπάτηση, γιατί πανηγυρίζουν στο ΜΜ, τι τρέχει με τον ανασχηματισμό, τα «μυστήρια» της υπουργού Όλγας, και η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου στο My Story
- Ερρίκος Αρώνες: Νέοι συνέταιροι η οικογένεια Βασιλόπουλου, στόχος τα ακίνητα 500 εκατ. και στο βάθος… ανάκτορα Τατοΐου