ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν λογόφερε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τη γεωγραφία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit καθώς οι δύο ηγέτες συζητούσαν πώς θα επιλυθεί ο γρίφος των βορειοϊρλανδικών εμπορικών ροών.
“Ο πρόεδρος είπε πως η Τουλούζη και το Παρίσι είναι μέρος μιας ενιαίας γεωγραφικής περιοχής και πως η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται σε ένα νησί”, ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph σύμφωνα με το οποίο ο Μακρόν υπαινίχθηκε πως η Βόρεια Ιρλανδία δεν είναι τμήμα του ΗΒ.
“Ο πρόεδρος θέλει να υπογραμμίσει πως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και πως δεν είναι σωστό να γίνεται τέτοιου είδους σύγκριση”, ανέφερε το Ελιζέ.
“Υπενθύμισε (στον Τζόνσον) πως η έξοδος του ΗΒ από την ΕΕ είναι μια βρετανική απόφαση και πως πρέπει να μείνουμε στον λόγο που έχει δοθεί”, ανέφερε το Ελιζέ. “Ο πρόεδρος κατηύθυνε στη συνέχεια τη συζήτηση πίσω στα θέματα-κλειδιά της G7”
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Κ. Τασούλας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 205ης επετείου της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς
- Σδούκου: Κανένας μόνος του στην κρίση – Η Ευρώπη να ακούσει το καμπανάκι
- Ακίνητα: Τι κρύβει ο όρος “Romantic Affluent” που αλλάζει την αγορά πολυτελούς κατοικίας στην Ελλάδα
- Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείων 2026 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.