• Διεθνής πολιτική

    Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον ο Τραμπ – Δήλωσε αθώος

    • NewsRoom
    Ντόναλντ Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον μετά την κατηγορία ότι συνωμότησε για να ανατρέψει την ήττα του το 2020 στις εκλογές, με τον πρώην πρόεδρο να τίθεται αντιμέτωπος με έναν δικαστή λίγα τετράγωνα μακριά από το κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ που οι υποστηρικτές του εισέβαλαν για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τη μεταβίβαση της εξουσίας.

    Ο Τραμπ έφθασε στην Ουάσινγκτον γύρω στις 3 μ.μ. αφού έφθασε από το Νιου Τζέρσεϊ με ιδιωτικό αεροπλάνο. Η αυτοκινητοπομπή του διέσχισε τους πολυσύχναστους δρόμους της Ουάσινγκτον, χρησιμοποιώντας φώτα και σειρήνες – μια διαδρομή που καταγράφηκε για άλλη μια φορά από τις κάμερες.

    Ο Τραμπ θα εξεταστεί από τις αστυνομικές αρχές και θα δηλώσει αθώος ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή. Στη συνέχεια αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος καθώς η υπόθεση θα προχωρήσει, επιτρέποντάς του να επανέλθει στην προεκλογική εκστρατεία, καθώς επιδιώκει να διεκδικήσει εκ νέου τον Λευκό Οίκο το 2024.

    Απέναντί του πάντως ο Τραμπ θα βρει μία δικαστίνα που επανειλημμένα έχει εκφραστεί σκληρά για τα όσα έγιναν στο Καπιτώλιο. Η Τάνια Τσάτκαν, διορισμένη το 2014 επί Μπαράκ Ομπάμα, είχε μάλιστα απορρίψει τις προσπάθειες του Τραμπ να μπλοκάρει δικαστικά τις έρευνες της επιτροπής για την υπόθεση.

    Νωρίτερα, ο Τραμπ έκανε και μια νέα ανάρτηση στο Truth Social, τονίζοντας:

    Κοιτάξτε, δεν φταίω εγώ που ο πολιτικός μου αντίπαλος στο Δημοκρατικό Κόμμα, ο ανέντιμος Τζο Μπάιντεν, είπε στον Γενικό Εισαγγελέα του να κατηγορήσει τον κορυφαίο (με διαφορά!) υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών & πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, εμένα, για όσα περισσότερα εγκλήματα μπορεί να επινοήσει, ώστε να αναγκαστεί να δαπανήσει χρόνο και χρήμα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να βρεθούν απέναντί μου, αλλιώς δεν θα έκαναν αυτή την πρωτοφανή εργαλειοποίηση της “Δικαιοσύνης”. Αλλά σύντομα, το 2024, θα έρθει η σειρά μας“.

    Είναι η τρίτη ποινική υπόθεση που κατατίθεται εναντίον του Τραμπ φέτος, αλλά η πρώτη που προσπαθεί να τον καταστήσει ποινικά υπεύθυνο για τις προσπάθειές του να γαντζωθεί στην εξουσία τις εβδομάδες που μεσολάβησαν μεταξύ της ήττας του στις εκλογές και της επίθεσης στο Καπιτώλιο. Ο Τραμπ έχει πει ότι δεν έκανε τίποτα κακό και έχει κατηγορήσει τον ειδικό σύμβουλο Τζακ Σμιθ ότι προσπαθεί να μειώσει τις πιθανότητές του να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το 2024.

    Παρά τις δικαστικές του περιπέτειες ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα έναντι του άλλου δημοφιλούς υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Ρον Ντε Σάντις. Όλα είναι ψέματα λένε οι υποστηρικτές του με ενδεικτικές τις δηλώσεις του Τζέικομπ Τσάσνλει, γνωστού ως Σαμάνου της QAnon, από τους πρωταγωνιστές στα γεγονότα του Καπιτωλίου: «Όλα αυτά μάλλον θα τους γυρίσουν “μπούμερανγκ”, γιατί στο τέλος όλα τα στοιχεία σε σχέση με τις εκλογές θα βγουν στο φως μέσω των εγγράφων του δικαστηρίου».

    Πηγή: ertnews

    Διαβάστε επίσης:
    Amazon: Άλμα 11% στις πωλήσεις-Σημαντικά κέρδη από τη διαδικτυακή διαφήμιση

    Wall Street: Τρίτη ημέρα απωλειών αναμένοντας θετικά νέα από απασχόληση και big tech

    Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός «κυριαρχεί»



    ΣΧΟΛΙΑ