• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τρίτη ημέρα απωλειών αναμένοντας θετικά νέα από απασχόληση και big tech

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ήπιες απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.215,10 μονάδες, κλείνοντας με απώλειες -0,19%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.501,74 μονάδες με πτώση -0,26% ενώ ο Nasdaq στις 13.959,72 μονάδες με απώλειες -0,10%.

    Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου αυξήθηκε στο 4,186% ενώ του 30ετούς στο 4,304%, και οι δύο σε νέα υψηλά για το 2023.

    Η αγορά αναμένει την Παρασκευή τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για την απασχόληση τον Ιούλιο. Οι αναλυτές εκτιμούν πως θα καταγραφή μια αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 200.000, μετά τις 209.000 θέσεις του Ιουνίου, με την ανεργία να παραμένει αμετάβλητη στο 3,6%.

    Την Πέμπτη, τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αιτήματα αρχικής καταβολής επιδόματος ανεργίας έδειξαν αύξηση κατά 6.000 αιτήσεις  την προηγούμενη εβδομάδα, στο προσαρμοσμένο μέγεθος των 227.000, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα, ο αριθμός των ατόμων που συνέχισαν να λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε κατά 21.000 στα 1,7 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουλίου.

    Την ίδια ώρα, τα κυβερνητικά στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν πως η παραγωγικότητα στο β΄ τρίμηνο κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τριών ετών. Ειδικότερα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 3,7% στο β’ τρίμηνο, σε ετήσια βάση, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση μόλις κατά 2,2%.

    Το μοναδιαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 1,6%, μετά το άλμα του 3,3% στο πρώτο τρίμηνο, ενώ η ωριαία αποζημίωση των εργαζομένων σημείωσε άλμα 5,5%, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση για τον πληθωρισμό αυξήθηκε 2,7%.

    Πάντως, η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των δύο κολοσσών της τεχνολογίας, Amazon και Apple, μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Οι δύο εταιρείες μπορούν να αλλάξουν με τα αποτελέσματά τους το κλίμα στην αγορά, η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο με τρεις αρνητικές συνεδριάσεις, μετά και το «χαστούκι» της Fitch στην αμερικανική οικονομία.

    Από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα, η μετοχή της Qualcomm υποχώρησε κατά 8,18%, καθώς τα έσοδα και τα κέρδη του τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία, παρουσίασαν πτωτική πορεία σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

    Η PayPal υποχώρησε 12,32%, παρά το γεγονός πως ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στα κέρδη και τα έσοδα, λόγω του μικρότερου των εκτιμήσεων λειτουργικού περιθωρίου κέρδους.

    Πτώση 13,69% κατέγραψε η μετοχή της Etsy, παρ’ όλο που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα κέρδη και τα έσοδα. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στην μετοχή της Shopify, η οποία έκλεισε στο -5,43%, αν και αυτή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Intel (1,41%), ενώ ακολούθησε η Cisco (1,05%) και η Nike (1,03%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Salesforce (-2,29%), Caterpillar (-2,16%) και 3M (-1,61%).

    Διαβάστε επίσης

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Κέρδη 2% για το πετρέλαιο λόγω Σαουδικής Αραβίας

    Microsoft: Ο αντιπρόεδρος πούλησε μετοχές αξίας 17 εκατ. δολαρίων

    Ευρωαγορές: Σε αρνητικό έδαφος για 3η συνεχόμενη ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ