ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εν μέσω διαδοχικών χτυπημάτων και με τις απώλειες στις τάξεις των υψηλόβαθμων στελεχών να είναι σημαντικές, ορκίστηκε ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ. Πρόκειται για τον ξάδερφο του Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιντίν.
Ο γιος του είναι παντρεμένος με την κόρη του πρώην ηγέτη της ομάδας Σωμάτων Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης που δολοφονήθηκε σε χτύπημα που είχε διατάξει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
BREAKING:
Hezbollah has sworn in its new leader.
Hashem Safieddine is Nasrallah’s cousin.
His son is married to the daughter of the former Quds Force leader Qassem Soleimani who was assassinated in a strike ordere by Trump.
How many hours does Safieddine have? pic.twitter.com/IsLGxlJagI
— Visegrád 24 (@visegrad24) September 29, 2024
Ο Σαφιντίν είναι και αυτός κληρικός, φοράει το μαύρο τουρμπάνι που υποδηλώνει καταγωγή από τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ, και ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ.
Υπηρετούσε μέχρι πρότινος ως επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017.
Τον περασμένο Ιούνιο – μετά τη δολοφονία ενός άλλου διοικητή της Χεζμπολάχ – απείλησε με μεγάλη κλιμάκωση κατά του Ισραήλ.
Διαβάστε επίσης
Υεμένη: Αναφορές για ισραηλινά χτυπήματα σε λιμάνι – ορμητήριο των Χούθι – Δείτε βίντεο
Χεζμπολάχ: Επιβεβαιώνει τον θάνατο των δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της, Καούκ και Καράκι
Γαλλία: Ο υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στον Λίβανο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στη «μέγγενη» εισοδήματα, επιχειρηματικά κέρδη και κρυπτονομίσματα – Έρχεται αυτόματη ανταλλαγή στοιχείων με όλη την Ευρώπη
- Πόλυς Β. Χατζηιωάννου (Safe Bulkers): Στηρίζουμε σταθερά τους άριστους φοιτητές – 10 υποτροφίες των 10.000 ευρώ εκάστη
- Καιρός: Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ανδρουλάκης και Τσίπρας: η ηθική ως αυταπάτη της πολιτικής ζωής