ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Από τον Γερμανό και τον Λετονό υπουργό Οικονομικών τα πρώτα συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Κρισιάνις Κάρινς ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παραιτηθεί από το πόστο του έπειτα από καταγγελίες για αεροπορικά ταξίδια που έκανε χρησιμοποιώντας ιδιωτικές πτήσεις τσάρτερ.
Μετά τη συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό Εβίκα Σιλίνια, ο Κάρινς δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του στις 10 Απριλίου. Η Βουλή ενδέχεται να αποφασίσει για τον/την διάδοχό του την επόμενη μέρα, είπε. Ο Λετονός ΥΠΕΞ έφυγε από το κυβερνητικό μέγαρο χωρίς να προβεί σε άλλες δηλώσεις.
Ο Κάρινς δέχτηκε επικρίσεις για τις πτήσεις τσάρτερ με τις οποίες επέλεγε να ταξιδεύει κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός. Ο 59χρονος πολιτικός ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας από το 2019 έως το 2023 και φέρεται να ταξίδεψε στο εξωτερικό δεκάδες φορές με ιδιωτικά αεροπλάνα αντί με φθηνότερες, εμπορικές πτήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Είναι υπουργός Εξωτερικών της βαλτικής χώρας από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2023.
Η Γενική Εισαγγελία της Λετονίας κίνησε ποινικές διαδικασίες την περασμένη εβδομάδα για πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε σχέση με τις πτήσεις τσάρτερ. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ποινικές διαδικασίες εναντίον του υπουργού.
Ο Κάρινς απέκρουσε τις κατηγορίες, οι οποίες κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες, υποστηρίζοντας ότι οι πτήσεις ήταν απαραίτητες για εξοικονόμηση χρόνου ή για να μπορέσει να επιστρέψει γρήγορα στη Λετονία για κυβερνητικές υποθέσεις. Ο πολιτικός από το φιλελεύθερο-συντηρητικό κόμμα είχε αρχικά αρνηθεί να παραιτηθεί.
Η Σιλίνια τόνισε ότι ο Κάρινς ανέλαβε την πολιτική ευθύνη υπό το φως της ποινικής διαδικασίας σχετικά με τις πτήσεις τσάρτερ. Δεν υπάρχει ακόμη υποψήφιος να τον διαδεχθεί.
Διαβάστε επίσης:
136.673 e–mail σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών – POS
Trastor: Στα 25,5 εκατ. ευρώ τα έσοδα από μισθώματα επενδυτικών ακινήτων το 2023
Ιντραλότ: Εκταμιεύτηκαν 100 εκατ. ευρώ του ομολογιακού, πλήρης τακτοποίηση των υποχρεώσεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Και ο Dow Jones σε «διόρθωση» – Το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο αρνητικό σερί για τον S&P 500 από το 2022
- Πετρέλαιο: Ράλι εν μέσω φόβων για παρατεταμένο πόλεμο – Στα 112 δολάρια το βαρέλι Brent
- Μόσχα: Διακόπτει τις εξαγωγές βενζίνης από 1η Απριλίου για έλεγχο των τιμών
- Ιράν: Η Τεχεράνη δεν έχει αποφασίσει αν θα απαντήσει στις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.