Σχετικά με τις απαιτήσεις της Ρωσίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, ο Λευκός Οίκος έκανε λόγο για απογήτευση, αλλά όχι για έκπληξη.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο ABC News ότι “ο Ντόναλντ Τραμπ αποστασιοποιείται ολοένα και περισσότερο από τις διαπραγματεύσεις”.

1

Σύμφωνα με αυτούς, το υπόμνημα της Μόσχας περιλαμβάνει σημεία που η Ουκρανία και η κυβέρνηση Τραμπ θεωρούν προφανώς ανέφικτα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πηγές του ABC κατηγόρησαν τη Μόσχα ότι επιχειρεί να διαταράξει τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Τραμπ έχει απειλήσει να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά οι απειλές έως στιγμής δεν έχουν υλοποιηθεί.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αναμένεται να συναντήσει σύντομα τον Ντόναλντ Τραμπ, και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, μία ημέρα μετά από έναν ακόμα γύρο άκαρπων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

“Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί στο προσεχές διάστημα”, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. “Ο πρόεδρος Πούτιν υποστηρίζει τέτοιες επαφές, αλλά πιστεύει ότι πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες”.

Διαβάστε επίσης: 

Ρωσία: Ύστερα από ουκρανική επίθεση αποκαθιστά την ηλεκτροδότηση στο κατεχόμενο τμήμα της Ζαπορίζιας

Ισραήλ: Εισαγωγή Γερμανικών όπλων αξίας 500 εκ. ευρώ μετά την 7η Οκτωβρίου

ΝΑΤΟ: Πιέζει για πενταπλασιασμό της επίγειας αεράμυνας των κρατών μελών της ΕΕ