• Διεθνής πολιτική

    Λευκός Οίκος: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο με τους Χούθι

    • NewsRoom
    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι


    Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν τη σύγκρουση με τους Χούθι της Υεμένης, ανέφερε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

    «Δεν επιδιώκουμε να επεκτείνουμε τη σύγκρουση», ανέφερε ο Κίρμπι. «Οι Χούθι έχουν μια επιλογή να κάνουν και έχουν ακόμα χρόνο να κάνουν τη σωστή επιλογή, που είναι να σταματήσουν αυτές τις απερίσκεπτες επιθέσεις».

    Οι ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα κατά θέσεων των ανταρτών της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, μετά τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι Χούθι κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Οι επιθέσεις των Χούθι έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στις ναυτιλιακές εταιρείες, πολλές από τις οποίες επέλεξαν να παγώσουν τα δρομολόγια τους μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και της διώρυγας του Σουέζ και να τα εκτρέψουν προς τη πλευρά του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, κάνοντας τον γύρο της Αφρικής.

    Οι Χούθι υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις τους γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους, ωστόσο συχνά οι στόχοι τους δεν έχουν καμία σχέση με το Ισραήλ.

    Διαβάστε επίσης

    Ερντογάν: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία θα συνεχιστούν

    Βρετανία: Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι των Τόρις που διαφώνησαν με το «σχέδιο Ρουάντα»

    Η Γερμανία εξετάζει την παράδοση πυρομαχικών στο Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ