• Διεθνής πολιτική

    Κριμαία: Μαζική επίθεση με drones κατά του ρωσικού στόλου – Βρετανία και Ουκρανία κατηγορεί η Ρωσία

    • NewsRoom
    Πλοία του ρωσικού στόλου

    Πλοία του ρωσικού στόλου (πηγή: Reuters)


    Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν σήμερα την Ουκρανία και τη Βρετανία για τη μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στην Κριμαία.

    Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, από την επίθεση αυτή προκλήθηκαν «μικρές ζημιές» σε ένα πλοίο.

    «Η προετοιμασία αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του 73ου ουκρανικού Κέντρου Ειδικών Ναυτικών Επιχειρήσεων έγιναν από Βρετανούς ειδικούς που εδρεύουν στο Οτσάκοφ, στην περιοχή του Μικολάιφ της Ουκρανίας» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

    Η Μόσχα υποστηρίζει ότι τα πλοία που στοχοθετήθηκαν συμμετείχαν στην προστασία των νηοπομπών που έχουν αναλάβει την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών.

    Η σημερινή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των εγκαταστάσεων του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, στην Κριμαία, ήταν η πιο «μαζική» που έχει σημειωθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο φιλορώσος κυβερνήτης της Σεβαστούπολης.

    «Αυτή τη νύχτα σημειώθηκε η μαζικότερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και με τηλεχειριζόμενα οχήματα επιφανείας στα νερά του κόλπου της Σεβαστούπολης» από την έναρξη του πολέμου, είπε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Κατηγορεί τη Βρετανία για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

    ΥΠΕΞ: Αλληλεγγύη της Ελλάδας στις Φιλιππίνες για την τροπική καταιγίδα Νάλγκε



    ΣΧΟΛΙΑ