• Διεθνής πολιτική

    Κουλέμπα: Μηδενική η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

    O υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα

    O υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα


    Διαφορετική θέση σε σχέση με τα όσα υποστήριζε ο Βλαντίμιρ Πούτιν γύρω από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας εξέφρασε με δηλώσεις του ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικός, Ντμίτρο Κουλέμπα.

    Ο Κουλέμπα ανέφερε πως δεν βλέπει κάποια πρόοδο στις συνομιλίες ενώ επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να συμβιβαστεί σχετικά με το ουδέτερο καθεστώς αν της προσφέρονταν εγγυήσεις ασφαλείας.

    Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης πως στις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό Σεργκέι Λαβρόφ, «υπήρξε μηδενική πρόοδος στις συνομιλίες, οπότε μου είναι δύσκολο να καταλάβω σε τι είδους πρόοδο αναφέρεται ο πρόεδρος Πούτιν», δήλωσε ο Κουλέμπα στο Bloomberg.

    Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες δεν επηρεάζουν επίσης τη συμπεριφορά της Ρωσίας επί του εδάφους, ενώ πρόσθεσε επίσης ότι μια συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του προέδρου της Ουκρανίας θα ήταν χρήσιμη.

    Οι δηλώσεις Κουλέμπα διαψεύδουν τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έκανε λόγο για ορισμένη πρόοδο στις συνομιλίες, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

    Διαβάστε επίσης

    Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στο Instagram

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Εισβολή δυνάμεων από τη Λευκορωσία ακόμα και απόψε αναμένει το Κίεβο

    Ουκρανία: Συμφωνία Ζελένσκι – Μπάιντεν για υποστήριξη στην άμυνα και νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας



    ΣΧΟΛΙΑ