ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διαφορετική θέση σε σχέση με τα όσα υποστήριζε ο Βλαντίμιρ Πούτιν γύρω από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας εξέφρασε με δηλώσεις του ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικός, Ντμίτρο Κουλέμπα.
Ο Κουλέμπα ανέφερε πως δεν βλέπει κάποια πρόοδο στις συνομιλίες ενώ επανέλαβε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να συμβιβαστεί σχετικά με το ουδέτερο καθεστώς αν της προσφέρονταν εγγυήσεις ασφαλείας.
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης πως στις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό Σεργκέι Λαβρόφ, «υπήρξε μηδενική πρόοδος στις συνομιλίες, οπότε μου είναι δύσκολο να καταλάβω σε τι είδους πρόοδο αναφέρεται ο πρόεδρος Πούτιν», δήλωσε ο Κουλέμπα στο Bloomberg.
Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες δεν επηρεάζουν επίσης τη συμπεριφορά της Ρωσίας επί του εδάφους, ενώ πρόσθεσε επίσης ότι μια συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του προέδρου της Ουκρανίας θα ήταν χρήσιμη.
Οι δηλώσεις Κουλέμπα διαψεύδουν τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έκανε λόγο για ορισμένη πρόοδο στις συνομιλίες, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
Διαβάστε επίσης
Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στο Instagram
Πόλεμος στην Ουκρανία: Εισβολή δυνάμεων από τη Λευκορωσία ακόμα και απόψε αναμένει το Κίεβο
Ουκρανία: Συμφωνία Ζελένσκι – Μπάιντεν για υποστήριξη στην άμυνα και νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μυλωνάς (Εθνική): Το σχέδιο για χρηματοδότηση μεγάλων project, η διανομή του 60% των κερδών και οι ελπίδες για τα στεγαστικά
- Φωτιά ηλεκτρικού οχήματος σε υπόγειο χώρο
- Snappi: Είσοδος σε πάνω από τρεις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2029
- Αναστάσιος Ροζολής (ΣΕΚΠΥ): Χρειάζεται ένα σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας
