• Διεθνής πολιτική

    Κόντρα Τσαβούσογλου με την Βελγίδα ΥΠΕΞ – Ενοχλήθηκε από τις διαδηλώσεις Κούρδων

    • NewsRoom
    Μελβούτ Τσαβούσογλου

    Μελβούτ Τσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας


    Την ενόχλησή του για την διαμαρτυρία Κούρδων έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στο Βέλγιο, εξέφρασε έντονα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Βελγίδα ομόλογό του.

    Μάλιστα ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών απαίτησε από το Βέλγιο να λάβει μέτρα κατά των Κούρδων, με την κ. Χάτζα Λαμπίμπ να απαντά σε αυστηρό τόνο πως οι διαδηλωτές έχουν ελευθερία έκφρασης.

    «Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που στη χώρα σας έχει έντονη παρουσία και δράση όπως και στην Ευρώπη. Μόλις χθες έξω από την πρεσβεία μας (στη χώρα σας) έγιναν διαδηλώσεις με τις σημαίες του PKK και τις φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη Oτσαλάν», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Όπως δεν μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, έτσι πρέπει να γίνει και στο Βέλγιο για το PKK. Οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο. Aν είμαστε ειλικρινείς στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

    Από την πλευρά της η Βελγίδα ΥΠΕΞ απάντησε: «Για τις διαδηλώσεις αν έχετε περισσότερες πληροφορίες να μας τις πείτε, αλλά να ξεκαθαρίσω πως οι διαδηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της ελευθερίας έκφρασης και της ελευθερίας της διαδήλωσης».



    ΣΧΟΛΙΑ