Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα το 18ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, με στόχο τα έσοδα της Μόσχας από την ενέργεια και την αμυντική της βιομηχανία, όπως δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Το νέο πακέτο προβλέπει την απαγόρευση των συναλλαγών με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream καθώς και με τράπεζες που εμπλέκονται με προσπάθειες παράκαμψης των κυρώσεων.
Η Κομισιόν προτείνει επίσης στην Ομάδα των 7 (G7) τη μείωση του ισχύοντος ανώτατου ορίου τιμών των 60 δολαρίων ανά βαρέλι για το ρωσικό πετρέλαιο στα 45 δολ. το βαρέλι.
Στην πρόταση περιλαμβάνονται επίσης περισσότερα πλοία από τον σκιώδη στόλο της Μόσχας καθώς και επιχειρήσεις εμπορίας πετρελαίου.
Οι χώρες της Ε.Ε. θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις για το νέο πακέτο αυτή την εβδομάδα.
Διαβάστε επίσης:
WSJ: Αμερικανικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν ξένους που επισκέπτονταν ακίνητα του Μασκ το 2022-23
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Flexopack: Απέκτησε το 34% της εταιρείας Progressive Plastics Limited στη Νέα Ζηλανδία
- Κυρανάκης: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ το Σάββατο 5 Ιουλίου
- Στη διαμάχη Τραμπ-Πάουελ και ο Βανς: «Κακοδιαχείριση από τη Fed στο θέμα των επιτοκίων»
- Έξαλλος ο Χάρης Δούκας για τον χαμηλό βαθμό από τους δημότες της Αθήνας: Απαράδεκτη η αξιολόγηση
