ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην 80η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης Μάρκους Λάμερτ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η ΕΕ έχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση της μετανάστευσης, για την προστασία των συνόρων μας και για τη στενή συνεργασία με χώρες εταίρους».
Όπως είπε ο ίδιος, «η προσέγγιση αποδίδει» δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία. «Οι παράτυπες διελεύσεις συνόρων μειώθηκαν το 2024 κατά 38% και βλέπουμε άλλη μια μείωση πάνω από 20% φέτος, στο πρώτο μισό του έτους. Συνεχίζουμε εντατικά τις προσπάθειές μας».
Ο ίδιος μίλησε και για το νέο ευρωπαϊκό σύστημα επιστροφών που έχει προτείνει η Κομισιόν, τονίζοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί «διότι δεν είναι δυνατόν να αποχωρεί μόνο 1 στους 5 που θα έπρεπε να επιστραφούν από την ΕΕ. Προτείναμε επίσης να τριπλασιαστεί η χρηματοδότηση για τη διαχείριση συνόρων και μετανάστευσης στην επόμενη δημοσιονομική περίοδο. Και γνωρίζετε ότι το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο του επόμενου έτους, με ενισχυμένους ελέγχους στα σύνορα, ελέγχους ασφαλείας, ταχύτερες διαδικασίες επιστροφής και αυστηρούς, αλλά δίκαιους κανόνες για τους αιτούντες», συμπλήρωσε.
Διαβάστε επίσης:
Άννα Διαμαντοπούλου σε ηγεσία ΠΑΣΟΚ: «Να μην γίνουμε Καρυστιανού, ούτε Κωνσταντοπούλου»
Επίθεση της Ρωσίας μέσω παρεμβολών στο αεροπλάνο που επέβαινε η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας
Διπλό ενεργειακό «χτύπημα» από την Τουρκία: Συμφωνίες LNG με ΗΠΑ και Αυστραλία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σαμαράς εναντίον Μητσοτάκη: Μετέτρεψε τη ΝΔ σε μπλε υβρίδιο Σημιτικού ΠΑΣΟΚ – Δεν έφυγα για να επιστρέψω, με διέγραψε
- Ταχιάος: Σε εξέλιξη οι εργασίες στις πληγείσες από τον «Daniel» γέφυρες της Θεσσαλίας
- Ουγγαρία: Ο πρόεδρος βράβευσε τον 21χρονο Αναστάσιο Γκαρίπη, είχε διασώσει πατέρα και κόρη στη θάλασσα
- Πρόκληση από την Τουρκία στην Κύπρο: Στρατιωτικό όχημα εισέβαλε σε χωριό στη Νεκρή Ζώνη – Επενέβησαν τα Ηνωμένα Έθνη