ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Κομισιόν έχει προετοιμάσει ένα «γενναίο και ολοκληρωμένο» πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την περίπτωση που η Μόσχα συνεχίσει την επιθετικότητά της απέναντι στην Ουκρανία, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και τη γαλλική Les Echos.
«Έχουμε προετοιμάσει ένα γενναίο και ολοκληρωμένο πακέτο οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κυρώσεων» εξήγησε η φον ντερ Λάιεν, ενώ πρόσθεσε ότι στις κυρώσεις περιλαμβάνεται «ο περιορισμός στην πρόσβαση σε ξένο κεφάλαιο» και «έλεγχοι στις εξαγωγές, κυρίως σε τεχνικά προϊόντα».
Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής, επίσης περιλαμβάνεται στις κυρώσεις.
Το αν ο αγωγός αυτός θα τεθεί σε λειτουργία εξαρτάται «από τη συμπεριφορά της Ρωσίας» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.
Διαβάστε επίσης
Κομισιόν: Γελοίο και εντελώς αβάσιμο το δημοσίευμα περί πιέσεων για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γαλλία: Αποκλείει οριζόντιες μειώσεις στους φόρους καυσίμων παρά την εκτίναξη των τιμών
- Volvo Cars: Επιλέγει τον επικεφαλής της Skoda, Κλάους Τσέλμερ, ως νέο CEO
- Κρήτη: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Χώνος στη Σητεία
- Τζόρτζια Μελόνι: Προανήγγειλε ανώτατο όριο ξένων μαθητών στις σχολικές τάξεις στην Ιταλία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.