ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ηγετικά στελέχη της ομάδας προώθησης ελληνικών θεμάτων κατέθεσαν στο Κογκρέσο νομοθετική πρωτοβουλία για την μόνιμη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο.
Η εν λόγω πρωτοβουλία προβλέπει, συγκεκριμένα, την άρση των περιορισμών και των εξαιρέσεων που αφορούν στη μεταφορά αμυντικών ειδών και στρατιωτικής βοήθειας προς τη Δημοκρατία της Κύπρου.
Στην πράξη αυτό που ζητείται είναι η κατάργηση της ετήσιας ανανέωσης της άρσης η οποία γίνεται εδώ και πέντε χρόνια σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου EastMed και η αντικατάσταση της από κατάργηση μόνιμου χαρακτήρα.
Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος υλοποίησε στο έπακρο τους όρους που είχαν τεθεί από το σχετικό νομοσχέδιο το 2019, όποτε πια αυξάνονται οι φωνές στην Ουάσιγκτον που θεωρούν το εμπάργκο όχι απλώς αναχρονιστικό, αλλά και ότι έρχεται σε αντίθεση με τα αμερικανικά συμφέροντα.
Διαβάστε επίσης:
Χρυσοχοΐδης: Eίναι απόφασή μας να εξαλείψουμε τις παθογένειες που ταλαιπωρούν την Κρήτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπρατάκος: Σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική οικονομία – Απαιτείται επίσπευση μεταρρυθμίσεων
- Νέα προγράμματα προληπτικών ελέγχων για σπάνια νοσήματα σε νεογνά και γυναίκες με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης
- Alter Ego Media: Πώς θα γίνει το πρόγραμμα εθελοντικής επανεπένδυσης μερίσματος
- ΤτΕ: Μειώθηκε στα €2,1 δισ. το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Απρίλιο
