ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με μια επιστολή στις Επιτροπές Αμυντικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Κρις Πάπας ζητάει να διατηρηθεί η τροπολογία για τα F-16 στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA).
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη τροπολογία βάζει περιορισμούς στην Τουρκία για την απόκτηση των F-16 με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα αμερικανικά μαχητικά δεν θα χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου. Στην επιστολή του, ο Κρις Πάπας υποστηρίζει ότι οι προϋποθέσεις είναι λογικές και λειτουργούν τόσο προς συμφέρον των ΗΠΑ όσο και του ΝΑΤΟ.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «εναπόκειται στην κυβέρνηση (Μπάιντεν) να παράσχει διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα F-16 που δίνονται από τις ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ για την παραβίαση της κυριαρχίας ενός άλλου, ιδιαίτερα με δεδομένο τον πολύ πραγματικό κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ των δύο. Εάν η Τουρκία σταματήσει τις εδαφικές υπερπτήσεις, η επιστροφή της στις αξίες και το σεβασμό του κράτους δικαίου στον οποίο βασίζεται η συμμαχία (του ΝΑΤΟ) θα είναι ευπρόσδεκτη. Επιπλέον, οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα μειωθούν σημαντικά, επιτρέποντας στις ΗΠΑ και στους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην υπαρξιακή απειλή της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Η απόφαση της Ρωσίας για τα σιτηρά θα έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην επισιτιστική ασφάλεια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηστίδης προς Σκέρτσο: Τα στοιχεία δείχνουν τραγικές συνθήκες για τους Έλληνες εργαζόμενους
- Αιτωλοακαρνανία: Φωτιά τώρα κοντά στη λίμνη Βουλκαριά – Σηκώθηκαν 3 εναέρια
- Τραμπ – Πούτιν: Πώς βλέπει η αγορά την συνάντηση στην Αλάσκα – Η «μεγάλη νίκη» της Ρωσίας ανεβάζει τις αμυντικές μετοχές – «Αγοράστε»
- ΟΗΕ: «Καταδικάζει το φόνο από τον ισραηλινό στρατό έξι παλαιστίνιων δημοσιογράφων» στη Γάζα
