• Διεθνής πολιτική

    Χαστούκι ΗΠΑ σε Ερντογάν: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά των αποφάσεων για την επίθεση των «μπράβων» του σε διαδηλωτές

    • NewsRoom


    Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας να εξετάσει τις δύο πρωτοδίκες αποφάσεις για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο στο Sheridan Circle το 2017, όταν μπράβοι που συνόδευαν τον Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον είχαν επιτεθεί σε διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη και στη συνέχεια είχαν εμπλακεί σε αψιμαχίες με το προσωπικό της αμερικανικής μυστικής αστυνομίας.

    Η Τουρκία είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά των αποφάσεων του  Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ουάσιγκτον DC όσο και του Εφετείου, τα οποία είχαν αποφανθεί ότι η βία που ασκήθηκε από δεν χρήζει ασυλίας και συνεπώς τα αμερικανικά δικαστήρια διαθέτουν την απαραίτητη δικαιοδοσία για να εκδικάσουν τις αγωγές που έχουν ασκηθεί.

    Πριν από λίγες εβδομάδες ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε συμβουλεύσει το ανώτατο όργανο να απορρίψει το αίτημα της Τουρκίας κάτι που συνέβη σήμερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

    Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει προειδοποιήσει ότι ενδεχόμενη απόρριψη εκ μέρους του Ανώτατου Δικαστηρίου θα “επιβαρύνει τις διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ”.

    Η δίκη θα διεξαχθεί στο Πρωτόδικο Δικαστήριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Κ. Μητσοτάκης: «Ενθαρρυντικό να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας»



    ΣΧΟΛΙΑ