• Διεθνής πολιτική

    «Κλείδωσε» η επίσκεψη Μπλίνκεν – Συνάντηση με Μητσοτάκη στην Κρήτη

    • NewsRoom
    Άντονι Μπλίνκεν, ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

    Άντονι Μπλίνκεν, ΥΠΕΞ των ΗΠΑ


    «Κλείδωσε» η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα, αμέσως μετά το τέλος την επίσκεψής του στην Άγκυρα, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου.

    Όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν επί του θέματος, ανήμερα των Θεοφανείων ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Χανιά όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός εκείνες τις ημέρες.

    Σημειώνεται ότι θα έχει προηγηθεί η επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, για να συζητήσει διμερή και περιφερειακά ζητήματα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

    Αν και τα τουρκικά μέσα δεν κάνουν κάποια αναφορά ως προς την επίσκεψη Μπλίνκεν, θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς η Ουάσιγκτον ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στην Τουρκία για το θέμα.

    Στο επίκεντρο των αμερικανικών πιέσεων στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν βρίσκεται μόνο η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αλλά και τα F-35, τα οποία αφορούν και τη χώρα μας.

    Διαβάστε επίσης:
    Χρυσός: Έκλεισε με απώλειες στα 2.042,8 δολάρια

    Πρακτικά FED: Αυξημένη αβεβαιότητα για την πορεία της πολιτικής της

    Amazon: Προβλέψεις για επιπλέον κέρδη 5 δισ. από την προώθηση διαφημίσεων



    ΣΧΟΛΙΑ